ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η 89η τελετή βράβευσης των Όσκαρ

Πολιτικές δηλώσεις Vs κινηματογραφικών αποδόσεων αναμένονται απόψε

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η 89η τελετή απονομής των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στο Θέατρο Dolby του Χόλυγουντ στο Λος Άντζελες ξεκίνησε με τον μονόλογο του οικοδεσπότη να είναι γεμάτος από υπονοούμενα. Ο παρουσιαστής Τζίμι Κίμελ με χιουμοριστική ανάρτησή του στο twitter είχε δείξει στον κόσμο πώς μπορεί να κερδίσει ένα όσκαρ. Σε προηγούμενες δηλώσεις του στη «Los Angeles Times» είχε πει ότι η πολιτική θα φανεί κατά τη διάρκεια της βραδιάς η οποία θα διαρκέσει τρεις ώρες και μάλιστα δήλωσε ότι κaι εκείνον τον εκνευρίζει να ακούει κάποιους να λένε ότι αρρωσταίνουν και κουράζονται να ακούνε πολιτικές ομιλίες σε μια βραδιά βραβείων. Ο παρουσιαστής λοιπόν υπεραμύνθηκε του δικαιώματος των νικητών και όχι μόνα να μιλήσουν κατά τη διάρκεια των βραβείων.


Την τελετή άνοιξε ο Justin Timberlake με το τραγούδι «Can’t Stop the Feeling» από το soundtrack του «Trolls». Συνήθως τα μουσικά διαλείμματα γίνονται στη μέση περίπου της τελετής, αλλά μάλλον οι διοργανωτές ήθελαν με κάποιον τρόπο να δώσουν περισσότερη ενέργεια στη βραδιά από την αρχή.

Ο Justin Timberlake έδωσε το σήμα για την εναρξη της επίσημης τελετής ήδη έξω από το θέατρο τραγουδώντας και μαζί του μία ομάδα χορευτών μπαίνουν στο Θέατρο. Μία διαφορετική έναρξη με τον τραγουδιστή να δίνει πάσα στον παρουσιαστή Τζίμι Κίμελ ο οποίος αμέσως έκανε αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας «ευχαριστώ τον Πρόεδρο Τραμπ. Θυμάστε πέρσι που έλεγαν ότι τα Όσκαρ είναι ρατσιστικά;». Ο Κίμελ επίσης έκανε αναφορά στη Μέριλ Στριπ, αναφέροντας τη φετινή της «υπερεκτιμημένη» ερμηνεία... που μεταφράζεται σε ακόμη μία έμμεση αναφορά στη δήλωση του Προέδρου Τραμπ στην υπερεκτιμημένη Μέριλ Στριπ. Το κοινό άρχισε να χειροκροτά όρθιο τη Μέριλ Στριπ. Ο παρουσιαστής είπε επίσης «Μας παρακολουθούν εκατομμύρια Αμερικανοί, αλλά ανθρωποι από 225 χώρες που μας μισούν. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα καταπληκτικό πράγμα. Ο Κίμελ συνεχίζει τις αναφορές στον Τραμπ λέγοντας «Αν υπάρχει κάποιος εδώ από το CNN, τους Times ή άλλο μέσο, πρέπει να σας ζητήσω να φύγετε. Δεν υπάρχει χώρος εδώ για ψεύτικες ειδήσεις». 

Τα φετινα Όσκαρ κινήθηκαν όπως είχε προβλεφθεί, πολιτικοί διαξιφισμοί με κύριο στόχο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και πολιτικά αλλά και κοινωνικά μηνύματα.



Πολιτικά μηνύματα στο κόκκινο χαλί

Η Ρουθ Νέγκα, υποψήφια για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για το «Loving» στην εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί φορούσε κορδέλα της ACLU (Αμερικανική Ένωση για τις Πολιτικές Ελευθερίες).

Οι παραγωγοί του «The White Helmets» υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους, Orlando von Einsiedel και Joanna Natasegara, μίλησαν στο κόκκινο χαλί για τον πόλεμο στη Συρία και το ντοκιμαντέρ τους.

Ο Τσάκι Τσαν περπάτησε στο κόκκινο χαλί με δύο λούτρινα κουκλάκια πάντα. Δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι πρεσβευτής των πάντα στην Κίνα, οπότε όπου πάει τον συνοδεύουν...

Και το supermodel Karlie Kloss εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί με κορδέλα της ACLU. H Karlie Kloss είναι ζευγάρι με τον επενδυτή Josh Kushner, αδελφό του Jared Kushner, που είναι γνωστός ως γαμπρός του Προέδρου Τραμπ και σύμβουλος στον Λευκό Οίκο. Ο Josh Kushner ωστόσο είχε δηλώσει στο Esquire ότι δεν σκόπευε να ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Στο κόκκινο χαλί βρέθηκε και η πρόσφυγας από τη Συρία Hala Kamil, θέμα του Ντοκιμαντέρ «Watani: My Homeland» υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους.

Στο κόκκινο χαλί μαζί με τη φοιτήτρια δημοσιογραφίας Δάφνη Ματζιαράκη και ο Έλληνας ανθυποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος Κυριάκος Παπαδόπουλος και πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ της Δάφνης Ματζιαράκη «4.1 miles» ο οποίος δήλωσε ότι η ευθύνη για το έργο του στο Αιγαίο είναι πολύ μεγάλη και ό,τι κάνουν το πράττουν με πολλή αγάπη.

Η σκηνοθέτης του «13th» Ava DuVernay φόρεσε φόρεμα απο τον Οίκο Ashi Studio που έχει έδρα τη Βυρηττό και όπως δήλωσε σε tweet της «ένα μικρό δείγμα αλληλεγγύης. Επέλεξα φόρεμα σχεδιάστριας από μία κατά κύριο λόγο μουσουλμανική χώρα».



Έσοδα πάνω από 2 εκατ. δολάρια
Το τηλεοπτικό δίκτυο ABC θα μεταδώσει τη βραδιά των Όσκαρ στις ΗΠΑ και ελπίζει να έχει έσοδα πάνω από 2 εκατ. δολάρια σε κάθε διάλειμμα των 30 δευτερολέπτων. Εκτιμάται ότι η τηλεθέαση θα αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι, που ήταν στα χαμηλότερα επίπεδα της οκταετίας, κατά 34,4 εκατ.

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση