ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Θεατρικό Παιχνίδι για παιδιά 8-12 ετών από την Τράπεζα Κύπρου

Γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρουμε: «Κόκκινη κλωστή δεμένη...στο μουσείο τυλιγμένη!»

Δελτίο Τύπου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου και διοργανώνει θεατρικό παιχνίδι για παιδιά 8-12 ετών σε συνεργασία με τα θεατρικά εργαστήρια Point To. Ένα ευχάριστο και πρωτότυπο πρόγραμμα το οποίο «προ(σ)καλεί» τα παιδιά να εξερευνήσουν, να αυτοσχεδιάσουν και να υποδυθούν ρόλους στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πολιτιστικού.

Με προϋπόθεση συμμετοχής τη φαντασία και μοναδική βοήθεια ένα κόκκινο κουβάρι, τα παιδιά καλούνται να μαντέψουν ένα γνωστό κλασικό παραμύθι που «τυλίγεται» στα σκηνικά αντικείμενα που βρίσκονται κρυμμένα στο Μουσείο, ενώ στη συνέχεια, γίνονται πρωταγωνιστές στη δική τους αυτοσχέδια κωμική παράσταση.

Το θεατρικό εργαστήρι, με εμψυχώτρια την ηθοποιό Ευαγγελία Ονουφρίου, εντάσσεται στη νέα σειρά εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος «Στιγμές στο Μουσείο». Στόχος της σειράς είναι η διοργάνωση εκδηλώσεων στα δύο μουσεία του Ιδρύματος που θα δώσουν την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει τον πολιτισμό της Κύπρου μέσα από μια άλλη οπτική γωνία και αποκτώντας νέες εμπειρίες μέσω της επαφής με εκθέματα των συλλογών των μουσείων. Μουσικές παραστάσεις, βραδιές ποίησης, δράσεις για παιδιά και άλλα πολλά θα λαμβάνουν χώρα στα μουσεία δημιουργώντας τις βάσεις για ένα βιωματικό ταξίδι γνώσης και διάδρασης.


Πότε/πού: Σάββατο, 11 Μαρτίου, 10:00 & 12:00 π.μ. και Κυριακή 12 Μαρτίου 10:30-12:00 π.μ.μ & 12:30-2:00 μ.μ. Μουσείο Συλλογής Γεωργίου και Νεφέλης Τζιάπρα Πιερίδη. Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου. Φανερωμένης 86-90, παλιά Λευκωσία.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 22128182

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ