ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Φωνές δικαίου, 19ος αιώνας» από τη Χλόη Βερίτη

Το βιβλίο μπορεί να αξιοποιηθεί με πολλούς τρόπους από κάθε εκπαιδευτικό

Newsroom K

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 70 χρόνων από την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (1948-2018) θα γίνει εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Χλόης Βερίτη «Φωνές δικαίου, 19ος αιώνας» που θα γίνει την Τρίτη, 29 Ιανουαρίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΟΕΛΜΕΚ. Το βιβλίο θα παρουσιάσει η φιλόλογος Χρυσόθεμις Χατζηπαναγή.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι Γιάννος Σωκράτους, πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ, η Γεωργία Κούμα, φιλόλογος, ΠΛΕ Μέσης Εκπαίδευσης, ΥΠΠ, η Λήδα Κουρσουμπά, Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, η Νάντια Κορνιώτου, νομικός, ΜΚΟ Υouth for Exchange & Understanding. Η συγγραφέας θα κάνει αντιφώνηση.
Στο πλαίσιο της παρουσίασης έχει διοργανωθεί καλλιτεχνικό αφιέρωμα στα Ανθρώπινα Δικαιώματα που θα περιλαμβάνει θεατρικό αναλόγιο και τραγούδια.


Το «Φωνές Δικαίου, 19ος αιώνας» είναι ένα βιβλίο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί με πολλούς τρόπους από κάθε εκπαιδευτικό. Στόχος του είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό και ιδιαίτερα τη νεολαία γύρω από το θέμα των ανθρωπίνων δικαιμάτων, αλλά και να προβληματίσει όσους χαράζουν την εκπαιδευτική μας πολιτική. Παρουσιάζει τρία φωτεινά παραδείγματα που, αν και στερήθηκαν τη μόρφωση, διεκδίκησαν το δικαίωμα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Έτσι ο Ερυθρόδερμος Αρχηγός Σηάτλ, η «νέγρα» Σοτζέρνυ Τρουθ και ο τυφλός νεαρός “Μπλινκ”, αρχηγός των Newsies, οργανώνονται και «υψώνουν τη φωνή τους» για να υπερασπιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ενώνουν τις φωνές τους για να μας εμπνεύσουν και να μας αφυπνίσουν. Γιατί, δυστυχώς, για χιλιάδες ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, τα δικαιώματα του ανθρώπου δεν είναι δεδομένα.

Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα της ΟΕΛΜΕΚ.

Πότε/πού: Τρίτη 29 Ιανουαρίου, ώρα 7:00 μ.μ. Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΟΕΛΜΕΚ, οδός Κωνσταντίνου Σπυριδάκι 3-5, Λευκωσία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αδιαφάνεια εντοπίζει η έρευνα της Ελεγκτικής για το ΡΙΚ

«Τόσος ντόρος για το ΡΙΚ και το μόνο πράγμα που έχει να πει ο Γ. Ελεγκτής είναι ότι το ΡΙΚ προσλαμβάνει ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  19:32

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Έξυπνο τουριστικό κράτος η Κύπρος σε επτά βήματα

«Ωραία! Να προσθέσουμε ακόμα ένα πανεπιστήμιο πέραν του ΤΕΠΑΚ που θα βγάζει διευθυντές ξενοδοχείων και ...»
YiannakisKosti  |  15:26

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να συγχαρω για την έγκαιρη ΦΤΩΧΗ πληροφόρησή και ενημέρωση των γεγονότων. Η ...»
Christos  |  21:55

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

H κατάθλιψη μπορεί να είναι η έσχατη άμυνα των αγνών οργανισμών απέναντι στο εικονικό πανηγύρι της στιγμιαίας επιβράβευσης και της ματαιοδοξίας.

Εφηβοι δεσμώτες των smartphones

H δημοσιογράφος Νάνσι Τζο Σέιλς πιστεύει ότι πρέπει όλα να ξεκινούν από τη μόρφωση και στο τέλος του βιβλίου προτρέπει: ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Η νεκρική πομπή στη λεωφόρο Αμαλίας προς το Α΄ Νεκροταφείο. Τον Γιώργο Σεφέρη συνοδεύουν άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης.

Ο θάνατος του Γιώργου Σεφέρη

Ο Γιώργος Σεφέρης, ένας από τους πιο καταξιωμένους, και διεθνώς, Ελληνες ποιητές, πολεμήθηκε όσο λίγοι στο λογοτεχνικό πεδίο. ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
H  απεικόνισή προέδρων των ΗΠΑ σε γραμματόσημα έχει πάντα πολλαπλές αναγνώσεις...

Φτιάχνοντας «πλανητάρχες»

Ορισμένοι Αμερικανοί πρόεδροι αποθεώθηκαν, άλλοι ξεχάστηκαν μετά το τέλος της θητείας τους, μνημεία, πόλεις και πολιτείες ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
X