ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δρόμοι που συναντιούνται ιστορία και λογοτεχνία

Δύο λογοτέχνες φιλοξενούνται από την Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου στην εκδήλωση «Φωνές του τόπου»

Newsroom K

Η λογοτεχνία και η ιστορία μπορούν να διανύσουν δρόμους παράλληλους, όμως μπορούν και να διασταυρωθούν. Η ιστορία δημιουργεί λογοτεχνία, και ο κάθε συγγραφέας διαγράφει τη δική του διαδρομή. Σε αυτό το πλαίσιο η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Φωνές του τόπου».

Οι συγγραφείς Κώστας Λυμπουρής και Κωνσταντία Σωτηρίου με αφορμή μνήμες, βιώματα και αφηγήσεις κατέθεσαν λογοτεχνικώ τω τρόπω τη δική τους μαρτυρία, και στην εκδήλωση της ΕΛΚ  θα παρουσιαστούν τα βιβλία τους «Επιβάτες φορτηγών» και «Φωνές από χώμα» σε μια κοινή προσέγγιση, από τον αναπληρωτή καθηγητή του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου Αντώνη Πετρίδη. Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος της Ε.Λ.Κ. Λεωνίδας Γαλάζης.

Ο καθηγητής παραδοσιακής μουσικής στα Μουσικά Σχολεία Ανδρέας Χριστοδούλου θα παρουσιάσει κυπριακές μουσικές φωνές και οι συγγραφείς θα αναγνώσουν αποσπάσματα από τα έργα τους.

 

Τα βιβλία

Κ. Λυμπουρής, «Επιβάτες φορτηγών»
Οι Επιβάτες φορτηγών (Πάπυρος, 2017) είναι ένα μυθιστόρημα με μεγάλο πρωταγωνιστή τη μνήμη, για το βιωματικό φορτίο που κουβαλούν και θα κουβαλούν οι άνθρωποι που ζουν την ιστορία, με επίκεντρο τα τραγικά γεγονότα του Καλοκαιριού του 1974. Παράλληλα είναι και ένας λογοτεχνικός απολογισμός γεγονότων που σημάδεψαν μιαν ολόκληρη γενιά, έναν ολόκληρο λαό.

Κ. Σωτηρίου, «Φωνές από χώμα»
Στο βιβλίο Φωνές από χώμα (Πατάκης, 2017) δεκατρείς γυναίκες, µε κοινό παρονοµαστή τον σκοτεινό Δεκέμβρη του 1963 που οδήγησε στις διακοινοτικές ταραχές και στη χάραξη της Πράσινης Γραµµής η οποία χώρισε τη Λευκωσία στα δύο, µιλούν για εκείνες τις στιγµές που συγκλόνισαν τον κόσµο τους.

 

Πότε/πού: 17 Απριλίου, ώρα 7:00 μ.μ. Αίθουσα Εκδηλώσεων των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Ιφιγενείας 27, Στρόβολος, Λευκωσία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

H κατάθλιψη μπορεί να είναι η έσχατη άμυνα των αγνών οργανισμών απέναντι στο εικονικό πανηγύρι της στιγμιαίας επιβράβευσης και της ματαιοδοξίας.

Εφηβοι δεσμώτες των smartphones

H δημοσιογράφος Νάνσι Τζο Σέιλς πιστεύει ότι πρέπει όλα να ξεκινούν από τη μόρφωση και στο τέλος του βιβλίου προτρέπει: ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
X