ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:37
 

Δρόμοι που συναντιούνται ιστορία και λογοτεχνία

Δύο λογοτέχνες φιλοξενούνται από την Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου στην εκδήλωση «Φωνές του τόπου»

Newsroom K

Η λογοτεχνία και η ιστορία μπορούν να διανύσουν δρόμους παράλληλους, όμως μπορούν και να διασταυρωθούν. Η ιστορία δημιουργεί λογοτεχνία, και ο κάθε συγγραφέας διαγράφει τη δική του διαδρομή. Σε αυτό το πλαίσιο η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Φωνές του τόπου».

Οι συγγραφείς Κώστας Λυμπουρής και Κωνσταντία Σωτηρίου με αφορμή μνήμες, βιώματα και αφηγήσεις κατέθεσαν λογοτεχνικώ τω τρόπω τη δική τους μαρτυρία, και στην εκδήλωση της ΕΛΚ  θα παρουσιαστούν τα βιβλία τους «Επιβάτες φορτηγών» και «Φωνές από χώμα» σε μια κοινή προσέγγιση, από τον αναπληρωτή καθηγητή του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου Αντώνη Πετρίδη. Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος της Ε.Λ.Κ. Λεωνίδας Γαλάζης.

Ο καθηγητής παραδοσιακής μουσικής στα Μουσικά Σχολεία Ανδρέας Χριστοδούλου θα παρουσιάσει κυπριακές μουσικές φωνές και οι συγγραφείς θα αναγνώσουν αποσπάσματα από τα έργα τους.

 

Τα βιβλία

Κ. Λυμπουρής, «Επιβάτες φορτηγών»
Οι Επιβάτες φορτηγών (Πάπυρος, 2017) είναι ένα μυθιστόρημα με μεγάλο πρωταγωνιστή τη μνήμη, για το βιωματικό φορτίο που κουβαλούν και θα κουβαλούν οι άνθρωποι που ζουν την ιστορία, με επίκεντρο τα τραγικά γεγονότα του Καλοκαιριού του 1974. Παράλληλα είναι και ένας λογοτεχνικός απολογισμός γεγονότων που σημάδεψαν μιαν ολόκληρη γενιά, έναν ολόκληρο λαό.

Κ. Σωτηρίου, «Φωνές από χώμα»
Στο βιβλίο Φωνές από χώμα (Πατάκης, 2017) δεκατρείς γυναίκες, µε κοινό παρονοµαστή τον σκοτεινό Δεκέμβρη του 1963 που οδήγησε στις διακοινοτικές ταραχές και στη χάραξη της Πράσινης Γραµµής η οποία χώρισε τη Λευκωσία στα δύο, µιλούν για εκείνες τις στιγµές που συγκλόνισαν τον κόσµο τους.

 

Πότε/πού: 17 Απριλίου, ώρα 7:00 μ.μ. Αίθουσα Εκδηλώσεων των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Ιφιγενείας 27, Στρόβολος, Λευκωσία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Καθηγητής Γυμνασίου θετικός στο νάρκοτεστ στη Λεμεσό

«αμάν κακό!!!! δηλαδή, κατά τον αρθρογράφο οι ολλανδοί, πορτογάλλοι, ισπανοί, βέλγοι, ελβετοί, ιταλοί, ...»
αγια ολαν  |  15:50

Χλωρακιώτης: Από τη ΣΠΕ Στροβόλου τα δάνειά μου των 18 εκατ. ευρώ

«το ότι σεν είσαι στην φυλακή είναι το πρόβλημα αυτού του τόπου....»
Αρμαγεδών  |  13:09

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Εκείνος ο υπουργός έκανε και άλλουσ φόνους. Π.χ. στον συναγωνιστή του Στεφανίδη, κλπ. Γι` αυτόν να ...»
CGA  |  08:29

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«Το άρθρο συνεχίζει: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αιτήματα της έρευνας είναι η εντύπωση που υπάρχει ότι ...»
Yiannos  |  10:42

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση