ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δεν θα κινηθεί δικαστικά η Ελλάδα για τα Ελγίνεια μάρμαρα

Διαψεύδει δημοσίευμα των Times του Λονδίνου η Λυδία Κονιόρδου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Διαψεύδει η Υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας Λυδία Κονιόρδου δημοσίευμα των Times του Λονδίνου, σύμφωνα με το οποίο η ίδια δήλωσε ότι η Ελλάδα θα κινηθεί δικαστικά, προκειμένου να ανακτήσει τα Ελγίνεια μάρμαρα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού, η κ. Κονιόρδου υποστηρίζει ότι «όχι μόνο δεν είπε ή υπονόησε κάτι τέτοιο, αλλά αντιθέτως επεσήμανε ότι “η Ελλάδα σε αυτό το στάδιο κινείται προς την κατεύθυνση της χρήσης τόσο της διπλωματικής οδού, όσο και εναλλακτικών τρόπων επίλυσης των διαφορών".

Πρόσθεσε, επίσης, ότι η Ελλάδα «επιφυλάσσεται του δικαιώματος που της δίνει το διεθνές δίκαιο να κινηθεί νομικά για να διεκδικήσει την επιστροφή ενός εμβληματικού πολιτιστικού της αγαθού, το οποίο νόμιμα της ανήκει, όπως είναι τα γλυπτά του Παρθενώνα, όποτε, όταν και εφόσον κάποια στιγμή στο μέλλον κάτι τέτοιο κριθεί σκόπιμο».​

Η κ. Κονιόρδου αναφέρει ότι η παρουσίαση του θέματος στους Times του Λονδίνου με τρόπο που δείχνει, παραπλανητικά, την επιλογή της δικαστικής οδού ως ειλημμένης απόφασης, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου παρατίθεται και απάντηση της κ. Κονιόρδου στην ερώτηση της δημοσιογράφου, όπως δημοσιεύτηκε στους Times.

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

X