ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δύο οικολογικές καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις στην παραλία της Γεροσκήπου

Απο το Δήμο Γεροσκήπου σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών ΑΚΤΗ και τα δημοτικά σχολεία της Γεροσκήπου

ΚΥΠΕ

Στην κατασκευή δύο οικολογικών καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων στα πλαίσια της περιβαλλοντικής πολιτικής του Δήμου Γεροσκήπου προχώρησε η τοπική αρχή στην παραλία της Γεροσκήπου σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών ΑΚΤΗ και τα δημοτικά σχολεία της Γεροσκήπου.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση, για την υλοποίηση των δυο έργων ο Δήμος Γεροσκήπου συνεργάστηκε με το Κέντρο Μελετών ΑΚΤΗ και τα δημοτικά σχολεία Γεροσκήπου, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της εικαστικού Έλενας Δανιήλ και αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού του Δήμου για παρόμοιες δράσεις.

Όπως αναφέρεται, η πρώτη κατασκευή είναι ένα τεράστιο «Ψάρι που τρώει πλαστικά& τενεκεδάκια» και αποτελεί μια χρηστική εικαστική παρέμβαση στον χώρο. Διαθέτει μια οπή, εκεί που παραδοσιακά βρίσκεται το στόμα του ψαριού, και καλεί τον κόσμο να το ταΐσει, ρίχνοντας μέσα ανακυκλώσιμα σκουπίδια.

Στην ουσία, λειτουργεί σαν ένας τεράστιος κάδος απορριμμάτων, που πέρα από τον εικαστικό χαρακτήρα που εξυπηρετεί, συμβάλλει καθοριστικά στον περιορισμό των θαλάσσιων σκουπιδιών. Όταν πλέον θα έχει γεμίσει αρκετά «το στομάχι» του ψαριού, το περιεχόμενο του θα μαζεύεται από τα συνεργεία του Δήμου και θα μεταφέρεται στο Πράσινο Σημείο Γεροσκήπου για ανακύκλωση! H μεταλλική κατασκευή είναι φτιαγμένη από τον Αντώνη Μένοικο.

Η δεύτερη κατασκευή, προστίθεται στην ανακοίνωση, είναι μια χαρούμενη χρωματιστή ομπρέλα φτιαγμένη από χιλιάδες πλαστικά καπάκια και αποτελεί το αποτέλεσμα συνεργασίας της εικαστικού Έλενας Δανιήλ με τα παιδιά της Ε΄ Τάξης και την εκπαιδευτικό Πωλίνα Κίτσιου του Δημοτικού Σχολείου Γεροσκήπου Β’.

Η φιλοσοφία πίσω από τις κατασκευές, προστίθεται στην ανακοίνωση, είναι η συμμετοχή των επισκεπτών της παραλίας στο να περιοριστεί δραστικά η εναπόθεση των πλαστικών απορριμμάτων στην αμμουδιά ή ακόμη χειρότερα και μέσα στην ίδια την θάλασσα.

Εκτός αυτού, αποτελεί και έναν ευχάριστο τρόπο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των μικρών αλλά και οικολογικής υπενθύμισης των μεγάλων καθώς ο καθένας ξεχωριστά αλλά και συλλογικά, οφείλουμε να βρούμε τρόπους ώστε να υιοθετήσουμε έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής, συνεχίζει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίσκια θα παρουσιαστούν χαρακτικές εικονογραφήσεις μιας περιόδου 46 χρόνων, από το ...
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ