ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μετά το έργο «Μετανάστες», με την «Ειρήνη» στην Γκαλερί Saatchi σχολείο της Κύπρου

Η καθηγήτρια Εικαστικών Πόπη Νικολάου οδηγεί τη Σχολή Μιτσή στο Λονδίνο με μία ακόμη ιδέα της

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η καθηγήτρια Εικαστικών Πόπη Νικολάου που πέρυσι έλαβε το πρώτο βραβείο της γκαλερί Saatchi Λονδίνου και το «Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2016», με το έργο «Μετανάστες» με το Λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου, φέτος σε προτίθεται να διεκδικήσει ακόμη μία πρωτιά με ένα ακόμ η έργο, την «Ειρήνη» κα με συνεργάτες μαθητές από το νέο της σχολείο, την Εμπορική Σχολή Μιτσή Λεμυθού.

Στο φετινό πρότζεκτ της κ. Νικολάου συμμετέχουν έξι μαθήτριές της, με τις οποίες δούλεψαν το έργο «Ειρήνη», το οποίο  κέρδισε το πρώτο βραβείο στον 6ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Εικαστικών Τεχνών Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης που είχε ως θέμα «Γεφυρώνουμε Ηπείρους και πολιτισμούς».

Για φέτος η κ. Νικολάου, κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή κυπριακού σχολείου στο διαγωνισμό «Saatchi Gallery Art Prize for Schools 2017». Το έργο «Ειρήνη» επελέγη στους 20 φιναλίστ του διαγωνισμού, μέσα από 24 χιλιάδες συμμετοχές από 66 χώρες του κόσμου.

Η έκθεση των 20 φιναλίστ θα πραγματοποιηθεί από τις 4 μέχρι τις 13 Ιουλίου, στην γκαλερί και οι νικητές θα ανακοινωθούν την πρώτη μέρα.

Το έργο «Ειρήνη» αναπαριστά μέσα από 17 ανθρώπινες φιγούρες, ένα άσπρο περιστέρι. Για το έργο αυτό χρησιμοποιήθηκε παρόμοια τεχνική με τους «Μετανάστες», αν και το νέο έργο είχε περισσότερες δυσκολίες, καθώς οι τρισδιάστατες φιγούρες ανθρώπων έπρεπε να ενώνονται, σαν πάζλ, κομμάτι κομμάτι. Επίσης, υπέδειξε, πως το έργο είναι πολύ μεγαλύτερο από το περσινό, έχοντας πλάτος 7,5 μέτρα και ύψος 6,5 μέτρα, ωστόσο η μεταφορά του θα είναι ευκολότερη, καθώς μπορεί να χωριστεί σε έξι κομμάτια.


Η καθηγήτρια εικαστικός σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ ανέφερε ότι το έργο είναι σαν συνέχεια του περσινού, το οποίο αναδείκνυε το πρόβλημα των μεταναστών και φέτος θέλουν να στείλουν το μήνυμα για έναν ειρηνικό κόσμο, ο οποίος σήμερα ζει στην ανασφάλεια της τρομοκρατίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περσινές μαθήτριες της κ. Νικολάου βοήθησαν στη δημιουργία και του φετινού έργου, δείχνοντας στις νέες μαθήτριες τις τεχνικές που έμαθαν κατασκευάζοντας τους «Μετανάστες», και όπως χαρακτηριστικα δήλωσε  «Πάμε για πρωτιά».

Τα μαθήματα της κ. Νικολάου μοιάζουν να πιάνουν τόπο, αφού οι ίδιοι οι καθητές της έμαθαν να συνεργάζονται και το έργο τους να επιβραβεύεται.

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ