ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:46
 

Mετά τον Έλτον Τζον το θεόρατο έργο τέχνης επιστρέφει στην πατρίδα του

O Έλτον Τζον «παρέδωσε» ένα από τα πολλά έργα που του ανήκουν επιστρέφοντας το στην Αυστραλία

Newsroom K

Συλλέκτης φωτογραφικών αριστουργημάτων αλλά και εκλεκτικών έργων σύγχρονης τέχνης ο Έλτον Τζον "παρέδωσε" ένα από τα πολλά έργα που του ανήκουν επιστρέφοντας το στη χώρα που ανήκει, την Αυστραλία των Αβορίγινων.

"Η δημιουργός ζωγράφιζε την πατρίδα της σε διαφορετικές περιόδους του ίδιου έτους κατά τη διάρκεια των εποχών. Το συγκεκριμένο έργο είναι πολύ εντυπωσιακό λόγω του μεγάλου μεγέθους του καθώς και του ότι έχει εκτεθεί σε πολλές σημαντικές διεθνείς γκαλερί" ανέφερε σε δήλωση της η Αβορίγινας καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου δημοπρασιών Bohnams Φραντζέσκα Καβατσίνι.

Ήταν συγκινημένη καθώς το έργο με τίτλο "Η Χώρα μου (1993)" της επίσης Αβορίγινα 'Εμιλι Κίνγκσβαρεγιε επέστρεψε για λίγοα στα μέρη που το ενέπνευσαν.

Στον πίνακα γεμάτο από χρώματα κυριαρχούν το πορτοκαλί και το κόκκινο και το απαγορευτικό για πολλούς ύψος των 3,7 μέτρων δεν δυσκόλεψε την αγορά του από ανώνυμο ιδιώτη συλλέκτη.

Παρότι δεν είναι γνωστά πολλά πράγματα για τον αγοραστή, η Καβατσίνι δήλωσε ότι είναι ντόπιος και ότι ο πίνακας θα παραμείνει στην πατρίδα της δημιουργού που τόσο πολύ αγαπούσε.

"Η 'Εμιλι θεωρείται η διασημότερη γυναίκα καλλιτέχνης στην Αυστραλία. Φημίζεται και στην πατρίδα της και στο εξωτερικό" είπε η Καβατσίνι για την Κίνγκσβαρεγιε που πέθανε το 1996 σε ηλικία 85 χρόνων.

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Τα τεκμήρια της κυπριακής τέχνης που εκτίθενται στο μουσείο ανέβηκαν στο σήμερα με έναν τρόπο εκστατικό.

Ο Picasso στην Κύπρο

Εύστοχα η έκθεση, λοιπόν, παρουσιάζει σχεδόν σε παράλληλη πορεία χαρακτηριστικά δείγματα της κεραμικής δημιουργίας του Picasso ...
Newsroom K
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
X