ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:56
 

«Νέοι Κύπριοι χαράκτες» στο Κέντρο Χαρακτικής Χαμπή

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, Μουσείο Χαρακτικής Χαμπής, Πλατανίστεια, Λεμεσός

Newsroom K

Το Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή, στοχεύοντας στην προβολή και στήριξη των νέων Κυπρίων χαρακτών, καθιερώνει ετήσιες εκθέσεις με τίτλο «Νέοι Κύπριοι χαράκτες». Δεκαοκτώ νέοι Κύπριοι χαράκτες εκθέτουν φέτος έργα τους στο Κέντρο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίστεια, από τις 22 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2019.

Τα τελευταία χρόνια πριν από το τέλος κάθε έτους το Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή συνήθιζε να διοργανώνει έκθεση αφιερωμένη σε έναν νέο Κύπριο χαράκτη. Φέτος το Μουσείο αποφάσισε να οργανώσει ομαδική έκθεση που θα προβάλλει νέους χαράκτες, στοχεύοντας στην καθιέρωση της έκθεσης σε ετήσια βάση. Στην Έκθεση θα παρουσιαστούν 54 έργα διαφόρων τεχνικών και μεθόδων χαρακτικής, όπως ξυλογραφία, χαλκογραφία, λινογραφία, κολλαγραφία, βελονογραφία, ακουατίντα, μονοτυπία, πετρογραφία, μεικτή τεχνική. 

Οι 18 νέοι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν με έργα τους είναι οι: Έλενα Αγιομαμίτη, Λήδα Αγιομαμίτη, Νικολέτα Αλεξανδράκη, Ρουσλάν Αμπούτιν, Μόνικα Δημητριάδη, Χαράλαμπος Κρασιάς, Ναυσικά Κυριακίδου Ιωάννου, Δήμος Κυριάκου, Μαρία Κωνσταντινίδου Σαββάκη, γιώργος Α Κωνσταντίνου, Παναγιώτα Παντέλα, Κυριάκος Παστίδης, Δέσπω Πρίγκη, Νικόλας Ροτσίδης, Βασίλης Σμολέσκη, Στέλιος Στυλιανού, Άντρια Σωφρονίου, Κωνσταντίνος Τερλικκάς.

Η Ελένη Παναγίδου, πρόεδρος του Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή σημειώνει για την έκθεση: «Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη του έργου των νέων Κυπρίων χαρακτών και παράλληλα η προβολή της σύγχρονης κυπριακής χαρακτικής στους Κύπριους και ξένους επισκέπτες του Μουσείου. Επιπρόσθετα, η έκθεση προσδοκεί να δημιουργήσει ένα χώρο αλληλεπίδρασης ανάμεσα σε έμπειρους καλλιτέχνες και νέους χαράκτες που τώρα εισέρχονται στον κόσμο της χαρακτικής. […] Είναι επίσης μια έκθεση η οποία πέραν της παρουσίασης των έργων νέων καλλιτεχνών, επιδιώκει παράλληλα να δώσει πληρέστερη ενημέρωση στο φιλότεχνο κοινό γύρω από την Χαρακτική Τέχνη».

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, Μουσείο Χαρακτικής Χαμπής, Πλατανίστεια, Λεμεσός.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αδιαφάνεια εντοπίζει η έρευνα της Ελεγκτικής για το ΡΙΚ

«Τόσος ντόρος για το ΡΙΚ και το μόνο πράγμα που έχει να πει ο Γ. Ελεγκτής είναι ότι το ΡΙΚ προσλαμβάνει ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  19:32

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Έξυπνο τουριστικό κράτος η Κύπρος σε επτά βήματα

«Ωραία! Να προσθέσουμε ακόμα ένα πανεπιστήμιο πέραν του ΤΕΠΑΚ που θα βγάζει διευθυντές ξενοδοχείων και ...»
YiannakisKosti  |  15:26

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να συγχαρω για την έγκαιρη ΦΤΩΧΗ πληροφόρησή και ενημέρωση των γεγονότων. Η ...»
Christos  |  21:55

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

X