ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:37
 

Ο μαγικός κόσμος της Ιαπωνικής χαρακτικής

Τρεις παράλληλες εκθέσεις, με έργα από 15 χώρες

Δελτίο Τύπου

Τρεις παράλληλες εκθέσεις με τον μαγικό κόσμο της Ιαπωνικής χαρακτικής έχει την ευκαιρία να χαρεί το κυπριακό κοινό.

Οι πρώτες δύο εγκαινιάζονται από τον Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 19.30 στην Πύλη Αμμοχώστου: Έκθεση έργων σύγχρονων χαρακτών της Ιαπωνίας και έκθεση παραδοσιακής ξυλογραφίας Mokuhanga, με τίτλο “Αναζητώντας το φως των έργων Mokuhanga: Η παγκοσμιοποίηση της ιαπωνικής ξυλογραφίας”.

Είκοσι Ιάπωνες χαράκτες συμμετέχουν με έργα τους διαφόρων σύγχρονων τεχνικών στην έκθεση. Δύο χαράκτες, φιλοξενούμενοι του Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή, παρουσιάζουν την δουλειά τους, με την παραδοσιακή μέθοδο χαρακτικής Mokuhanga. Οι Ιάπωνες χαράκτες θα διευθύνουν, μαζί με την χαράκτρια Ελένη Παναγίδου, εργαστήρι ξυλογραφίας Mokuhanga στην Λευκωσία. Η Κύπρια χαράκτρια μαθήτευσε στην τεχνική αυτή φέτος σε εργαστήρι του MI – LAB στην Ιαπωνία.

Στην Πύλη Αμμοχώστου εκτίθεναι και έργα παραδοσιακής ξυλογραφίας Mokuhanga του φιλοτεχνήθηκαν από το 1994 και μετά, από καλλιτέχνες οι οποίοι συμμετείχαν σε προγράμματα φιλοξενίας του Οργανισμού MI-LAB Ιαπωνίας: Βραζιλία, Ηνωμένο Βασιλείο, Αυστραλία, Ιταλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ιαπωνία, Καναδάς, Ισπανία, Πορτογαλία, Νέα Ζηλανδία, Γερμανία, Ταϊλανδία, Βόρεια Αφρική, Κάτω Χώρες.

Ποτέ στην Κύπρο δεν συγκεντρώθηκαν χαράκτες όλου του πλανήτη όπως σήμερα.

Οι εκθέσεις, από 21 μέχρι 27 θα είναι ανοικτές στις ώρες λειτουργίας της Πύλης Αμμοχώστου και 28-30 ανοικτές και απόγευμα.

Παράλληλα με τις δύο αυτές εκθέσεις, θα είναι ανοικτή στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίστεια, η έκθεση χαρακτικής UKIYO-E με έργα φημισμένων Ιαπώνων καλλιτεχνών του 18ου και 19ου αιώνα, από τη συλλογή του Μουσείου.

Η έκθεση Ukiyo-e θα είναι ανοικτή από 24 Ιούνη μέχρι 30 Ιούλη 2017. Ώρες λειτουργίας έκθεσης 10:00 - 13:00 / 16:00 - 18:00 (Τετάρτη μέχρι Κυριακή)

Την έκθεση - αφιέρωμα στη σύγχρονη Ιαπωνική Χαρακτική διοργανώνουν σε συνεργασία το Διεθνές Φεστιβάλ Animation Κύπρου - Όψεις του Κόσμου, το Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή, ο Ιαπωνικός Οργανισμός EU Japan Fest και ο Οργανισμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017 του οποίου και το αφιέρωμα εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα. Την έκθεση στηρίζουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκωσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Καθηγητής Γυμνασίου θετικός στο νάρκοτεστ στη Λεμεσό

«αμάν κακό!!!! δηλαδή, κατά τον αρθρογράφο οι ολλανδοί, πορτογάλλοι, ισπανοί, βέλγοι, ελβετοί, ιταλοί, ...»
αγια ολαν  |  15:50

Χλωρακιώτης: Από τη ΣΠΕ Στροβόλου τα δάνειά μου των 18 εκατ. ευρώ

«το ότι σεν είσαι στην φυλακή είναι το πρόβλημα αυτού του τόπου....»
Αρμαγεδών  |  13:09

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Εκείνος ο υπουργός έκανε και άλλουσ φόνους. Π.χ. στον συναγωνιστή του Στεφανίδη, κλπ. Γι` αυτόν να ...»
CGA  |  08:29

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«Το άρθρο συνεχίζει: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αιτήματα της έρευνας είναι η εντύπωση που υπάρχει ότι ...»
Yiannos  |  10:42

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση