ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:07
 

Θεσσαλονίκη: 95 καλλιτέχνες από 4 ηπείρους στην 6η Μπιενάλε

ΠΗΓΗ: skai.gr

Με τις δικές τους εικαστικές «φαντασιακές εστίες» συμμετέχουν στην κεντρική έκθεση της 6ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, 95 καλλιτέχνες και ομάδες καλλιτεχνών,από τέσσερις ηπείρους και συνολικά 35 χώρες του κόσμου.

Θεματικός πυρήνας της έκτης διοργάνωσης (30 Σεπτεμβρίου2017 – 14 Ιανουαρίου 2018) είναι το «σπίτι» ως φαντασιακή σύλληψη και κατασκευή σε μια εποχή που οι έννοιες της κατοικίας, της κοινότητας και της πατρίδας έπαψαν να αποτελούν βεβαιότητες.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα επιχειρηθεί να εντοπισθεί η φαντασιακή κατασκευή και η ρευστότητα αυτών των εννοιών, ως προβολή και μελλοντική προσδοκία, ενσωματώνοντας τη βιωμένη εμπειρία του παρελθόντος.

Οι εκδηλώσεις της 6ης Μπιενάλε θα πραγματοποιηθούν στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Μονή Λαζαριστών, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης στην Αποθήκη Β1 στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, σε χώρους του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και στην Αγιορειτική Εστία.

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Τα τεκμήρια της κυπριακής τέχνης που εκτίθενται στο μουσείο ανέβηκαν στο σήμερα με έναν τρόπο εκστατικό.

Ο Picasso στην Κύπρο

Εύστοχα η έκθεση, λοιπόν, παρουσιάζει σχεδόν σε παράλληλη πορεία χαρακτηριστικά δείγματα της κεραμικής δημιουργίας του Picasso ...
Newsroom K
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
X