ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:55
 

Έκθεση φωτογραφίας της Μαίρης Χριστοφίδη «Επιστροφή στην Κύπρο»

Παρουσιάζονται περισσότερες από εξήντα αντιπροσωπευτικές ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες

Newsroom K

Συνεχίζεται η έκθεση φωτογραφίας της Μαίρης Χριστοφίδη «Επιστροφή στην Κύπρο», στο Μουσείο Πιερίδη – Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, στη Λάρνακα. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο κ. Τάκης Μαυρωτάς.

Ο επιμελητής της έκθεσης Τάκης Μαυρωτάς επισήμανε μεταξύ άλλων «Η φωτογράφος επιστρέφει στο γενέθλιο τόπο της και παρουσιάζει περισσότερες από εξήντα αντιπροσωπευτικές της φωτογραφίες στο Μουσείο Πιερίδη, σε αυτό το χώρο που χτίστηκε το 1829, με τις 3000 αρχαιότητες που μαρτυρούν την αιώνια πνοή 9000 χρόνων πολιτισμού της Μεγαλονήσου. Εδώ οι ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες της αναπτύσσουν ένα δυναμικό διάλογο ανάμεσα στο μακρινό χθες και το σήμερα αποκαλύπτοντας την επιμονή της για την προσέγγιση της πραγματικότητας, αυτού του κόσμου του μικρού, του μεγάλου. Οι θεματολογικές επιλογές της Χριστοφίδη προβάλλουν την ευαισθησία της απέναντι στο χώρο-τοπίο και την ποιητική της αίσθηση απέναντι στο χρόνο. Την απασχολεί ο κόσμος έτσι όπως είναι και μέσα απ’ αυτόν βρίσκει τις ομορφιές που τον υπερβαίνουν.»

Η Μαίρη Χριστοφίδη γεννήθηκε στην Κύπρο. Σπούδασε οικονομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Management. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Με τη φωτογραφία ασχολείται από το 1997 και από τότε είναι μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου. Εχει πραγματοποιήσει αρκετές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις όπως οι: «Στιγμές» Φωτογραφικός Κύκλος, Αθήνα 2001 - «Lo Sguardo Dei Fotografi Greci», ομαδική Φωτογραφικού Κύκλου, Perugia 2002 - Ατομική έκθεση, Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, Λευκωσία 2003 - «Architecture du Reel» συμμετοχή στην έκθεση με τίτλο «Η Πόλη», Πύλη Αμμόχωστου, Λευκωσία 2005 - «Είκοσι χρόνια» ομαδική Φωτογραφικού Κύκλου, Μουσείο Μπενάκη, 2005 - «Mini Portfolios» ομαδική Φωτογραφικού Κύκλου, Ελληνοαμερικανική Ένωση, 2016 - Ατομική έκθεση, Πολιτιστικό Ίδρυμα Καλοπαναγιώτη, Κύπρος, 2016 - Ατομική έκθεση, Πολιτιστικό Φεστιβάλ Ασέας Τρίπολης 2016 - Ατομική έκθεση «Συγχορδίες», Σπίτι της Κύπρου, Αθήνα 2017

Διάρκεια έκθεσης έως 12 Φεβρουαρίου 2018
Μουσείο Πιερίδη – Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Ζήνωνος Κιτιέως 4, Λάρνακα

Πληροφορίες: 24814555, pieridesmuseum@bankofcyprus.com

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Έξυπνο τουριστικό κράτος η Κύπρος σε επτά βήματα

«Ωραία! Να προσθέσουμε ακόμα ένα πανεπιστήμιο πέραν του ΤΕΠΑΚ που θα βγάζει διευθυντές ξενοδοχείων και ...»
YiannakisKosti  |  15:26

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να συγχαρω για την έγκαιρη ΦΤΩΧΗ πληροφόρησή και ενημέρωση των γεγονότων. Η ...»
Christos  |  21:55

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Συνελήφθηκαν τρία άτομα φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας ΚΥΠΕ - Φανίτσα ...»
C.IOANNIDIS  |  21:52

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

H κατάθλιψη μπορεί να είναι η έσχατη άμυνα των αγνών οργανισμών απέναντι στο εικονικό πανηγύρι της στιγμιαίας επιβράβευσης και της ματαιοδοξίας.

Εφηβοι δεσμώτες των smartphones

H δημοσιογράφος Νάνσι Τζο Σέιλς πιστεύει ότι πρέπει όλα να ξεκινούν από τη μόρφωση και στο τέλος του βιβλίου προτρέπει: ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
X