ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:09
 

Έκθεση φωτογραφίας της Μαίρης Χριστοφίδη «Επιστροφή στην Κύπρο»

Παρουσιάζονται περισσότερες από εξήντα αντιπροσωπευτικές ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες

Newsroom K

Συνεχίζεται η έκθεση φωτογραφίας της Μαίρης Χριστοφίδη «Επιστροφή στην Κύπρο», στο Μουσείο Πιερίδη – Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, στη Λάρνακα. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο κ. Τάκης Μαυρωτάς.

Ο επιμελητής της έκθεσης Τάκης Μαυρωτάς επισήμανε μεταξύ άλλων «Η φωτογράφος επιστρέφει στο γενέθλιο τόπο της και παρουσιάζει περισσότερες από εξήντα αντιπροσωπευτικές της φωτογραφίες στο Μουσείο Πιερίδη, σε αυτό το χώρο που χτίστηκε το 1829, με τις 3000 αρχαιότητες που μαρτυρούν την αιώνια πνοή 9000 χρόνων πολιτισμού της Μεγαλονήσου. Εδώ οι ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες της αναπτύσσουν ένα δυναμικό διάλογο ανάμεσα στο μακρινό χθες και το σήμερα αποκαλύπτοντας την επιμονή της για την προσέγγιση της πραγματικότητας, αυτού του κόσμου του μικρού, του μεγάλου. Οι θεματολογικές επιλογές της Χριστοφίδη προβάλλουν την ευαισθησία της απέναντι στο χώρο-τοπίο και την ποιητική της αίσθηση απέναντι στο χρόνο. Την απασχολεί ο κόσμος έτσι όπως είναι και μέσα απ’ αυτόν βρίσκει τις ομορφιές που τον υπερβαίνουν.»

Η Μαίρη Χριστοφίδη γεννήθηκε στην Κύπρο. Σπούδασε οικονομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Management. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Με τη φωτογραφία ασχολείται από το 1997 και από τότε είναι μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου. Εχει πραγματοποιήσει αρκετές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις όπως οι: «Στιγμές» Φωτογραφικός Κύκλος, Αθήνα 2001 - «Lo Sguardo Dei Fotografi Greci», ομαδική Φωτογραφικού Κύκλου, Perugia 2002 - Ατομική έκθεση, Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, Λευκωσία 2003 - «Architecture du Reel» συμμετοχή στην έκθεση με τίτλο «Η Πόλη», Πύλη Αμμόχωστου, Λευκωσία 2005 - «Είκοσι χρόνια» ομαδική Φωτογραφικού Κύκλου, Μουσείο Μπενάκη, 2005 - «Mini Portfolios» ομαδική Φωτογραφικού Κύκλου, Ελληνοαμερικανική Ένωση, 2016 - Ατομική έκθεση, Πολιτιστικό Ίδρυμα Καλοπαναγιώτη, Κύπρος, 2016 - Ατομική έκθεση, Πολιτιστικό Φεστιβάλ Ασέας Τρίπολης 2016 - Ατομική έκθεση «Συγχορδίες», Σπίτι της Κύπρου, Αθήνα 2017

Διάρκεια έκθεσης έως 12 Φεβρουαρίου 2018
Μουσείο Πιερίδη – Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Ζήνωνος Κιτιέως 4, Λάρνακα

Πληροφορίες: 24814555, pieridesmuseum@bankofcyprus.com

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

X