ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:24
 

Η ιέρεια των fado Misia στο Πάφος2017

Η σκηνή μετά την Luz Casal και το ταξίδι της στον ερωτισμό του flamenco και tango, κάνει στάση στην Πορτογαλία

Newsroom K

Η Σκηνή που Ταξιδεύει μετά την Luz Casal και το ταξίδι της στον ερωτισμό του flamenco και του tango, κάνει στάση στην Πορτογαλία και μας παρουσιάζει την ιέρεια των fado Misia.

Η Mísia από την αρχή της καριέρας της χαρακτηρίστηκε πρωτοπόρος, ένα ελεύθερο πνεύμα και είναι ίσως η γνωστότερη φωνή των fado μετά την Amalia Rodrigues. Εδώ και πολλά χρόνια, χτίζει μια διεθνή καριέρα στις σημαντικότερες σκηνές, όπως η Φιλαρμονική του Βερολίνου, το Φεστιβάλ της Αβινιόν, το Εθνικό Θέατρο της Λισαβόνας κ.α.

Φημίζεται για τα διαχρονικά και καθολικά συναισθήματα που εμποτίζουν τα τραγούδια της, τα οποία ερμηνεύει όχι μόνο στην μητρική της γλώσσα αλλά και σε πολλές άλλες. Με την πάροδο του χρόνου κατάφερε να δημιουργήσει το δικό της ήχο εμπνευσμένο από τα παιδικά της χρόνια στα σοκάκια του Πόρτο.

Διεθνώς καταξιωμένοι Πορτογάλοι συγγραφείς, όπως οι José Saramago, José Luis Peixoto, Lídia Jorge και πολλοί άλλοι, έγραψαν έργα αποκλειστικά για αυτήν, όπως επίσης και ο Γάλλος σκηνοθέτης Patrice Leconte σκηνοθέτησε το βίντεο (Duas Luas 2001) και στη συνέχεια ο John Turturro την επέλεξε για την ταινία του «Passione» (2010), ενω ο William Christie την συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα της Cité de la Musique στο Παρίσι (2004).

Η Misia, έλαβε μια από τις σημαντικότερες διακρίσεις της πόλης του Παρισιού, το μετάλλιο «Médaille de vermeil» με το οποίο αντιπροσωπεύει την Αξιωματούχο του Τάγματος των Γραμμάτων και των Τεχνών της γαλλικής δημοκρατίας.

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Σκηνή που Ταξιδεύει», το οποίο χορηγεί η CYTAMOBILE VODAFONE. To πρόγραμμα ξεκίνησε το ταξίδι του το 2014 και από τον Φεβρουάριο του 2017 εως σήμερα έχει πραγματοποιήσει 14 συναυλίες στην Πάφο και την επαρχία της.

Hμερομηνία: 19 Αυγούστου 2017

Xώρος: Αρχαίο Ωδείο Πάφου

Ώρα: 20:30

Εισιτήρια: 20 & 15 ΕΥΡΩ (μαθητές, άνεργοι, συνταξιούχοι)

Αγορά εισιτηρίων: www.soldouttickets.com.cy/ So Easy Περίπτερα σε όλη την Κύπρο, Περίπτερο Time Out

Πληροφορίες: 2693 2017, www.pafos2017.eu 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

X