ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:34
 

Κονσέρτο κλασικής μουσικής «Piano Solo» στην Πάφο

Το Κονσέρτο με σόλο πιάνο από την Galina Dimova μάγεψε το μουσικόφιλο κοινό

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Κονσέρτο κλασικής μουσικής με σόλο πιάνο παρουσίασε η Galina Dimova χθες στο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο, τα καθαρά έσοδα του οποίου θα διατεθούν στο καταφύγιο σκύλων Paws στην Πάφο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα περιλάμβανε έργα των F. Chopin, J. Brahms, E. Grieg, C. Debussy, A. Khachaturian, N. Economou, A. Piazzola.

Στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκαν σόλο κομμάτια των F. Chopin, C. Debussy και Νικόλα Οικονόμου. Στο δεύτερο μέρος με τίτλο “Galina Dimova and Friends” παρουσιάστηκαν έργα για τέσσερα χέρια.

Οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν είναι η Natalia Lezedova, η Ivelina Rousseva και ο Nicola Georgiev.

Η Galina Dimova γεννήθηκε στο Chirpan της Βουλγαρίας. Άρχισε πιάνο στην ηλικία των 7 και φοίτησε στο Μουσικό Λύκειο Christina Morfova για χαρισματικά παιδιά. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτορας στην Ακαδημία Μουσικής, Χορού και Καλών Τεχνών στο Plovdiv.

Έχει παίξει ως σολίστ αλλά και σαν συνοδεία πιάνου, έχοντας ένα μεγάλο ρεπερτόριο. Το 1994, δημιούργησε το The Classical Trio, το οποίο παρουσιάστηκε σε διάφορες χώρες και κυκλοφόρησε τρεις ψηφιακούς δίσκους. Επίσης, η Galina έχει συνεργαστεί με τον video artist Γιάννο Οικονόμου ως συνθέτης και εκτελεστής σε δύο ταινίες μικρού μήκους.

Σήμερα η Galina είναι καθηγήτρια μουσικής στο International School of Paphos, και διδάσκει επίσης πιάνο.

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

X