ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:17
 

Παραδοσιακή Ινδική Μουσική στην πλατεία Ηρώων στη Λεμεσό

Το Cyprus Rialto World Festival συστήνει τον πολυβραβευμένο Αbhisek Lahiri και τους μουσικούς του

Newsroom K

Το Cyprus Rialto World Music Festival, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ινδίας στην Κύπρο, μας συστήνει τον πολυβραβευμένο Αbhisek Lahiri και τους μουσικούς του, σε μια συναυλία στην οποία πρωταγωνιστεί η παραδοσική Ινδική μουσική.

Ο Αbhisek Lahiri είναι ένας από τους πιο νεαρούς καλλιτέχνες του Sarod, παραδοσιακού μουσικού οργάνου της Ινδίας, ο οποίος βραβεύτηκε με το Προεδρικό βραβείο με βαθμό ‘Α’ του Prasar Bharati και Doordarshan. Παρά το γεγονός ότι διατηρεί το παραδοσιακό ύφος, το οποίο αποτελεί κυρίαρχο χαρακτηριστικό της κλασικής Ινδικής Μουσικής, ο Αbhisek Lahiri προχωρεί παρά πέρα τη μουσική του, πειραματίζεται με νεωτερίστικα στοιχεία και συγχορδίες, δημιουργώντας απρόβλεπτες στιγμιαίες νότες και καταπληκτικές φράσεις.

Παρόλο που εκπαιδεύτηκε από πολύ μικρή ηλίκία από τον επιφανή του πατέρα και γκουρού Pandit Alok Lahiri, η προσέγγισή του στο παίξιμο του sarod ανήκει πρωτίστως στη “σχολή” Senia Maihar ενώ έχει δεκτεί και επιδράσεις από άλλες σχολές.

Ο Abhisek άρχισε τις δημόσιες εμφανίσεις του σε ηλκία 11 χρόνων και εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε εθνικό επίπεδο το 1997 όταν τον κάλεσε ο Pandit Hariprasad Chaurasia να παίξει στο Φεστιβάλ «Saath Saath». Την ίδια χρονιά έκανε και το ντεμπούτο του εκτός Ινδίας, και συγκεκριμένα στην Ολλανδία, στο ‘’World Kinder Festival’’ όπου και τον ονόμασαν «παιδί θαύμα». Αυτή ήταν μόνο η αρχή ενός εξαιρετικού θαύματος στη δια βίου δέσμευσή του προς την μουσική, που αργότερα τον οδήγησε σε συναυλίες στην Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τον Καναδά, τη Σρι Λανκα, την Ιαπωνία, το Μπανγκλαντες κ.α.

Μαζί με τον πατέρα του τον Pandit Alok Lahiri είχαν την τιμή να παίξουν ως οι πρώτοι Ινδοί στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο στη Γαλλία, στο Παγκόσμιο Φεστιβαλ Μουσικής στις Κάννες καθώς και στο Canada Culture Days στο Τορόντο.

Ο Abhisek έχει συνεργαστεί με τον Ιάπωνα κιθαρίστα Hideaki Tsuji και την διεθνώς γνωστή ομάδα του Lonah. Το μουσικό άλμπουμ του Abhisek «Sparkling Sarod» ήταν υποψήφιο στο Global Indian Music Awards το 2010 ενώ το 2014 ήταν υποψήφιο το άλμπουμ του «Mood of Puriya Kalyan».

Μουσικοί:

Abhishek Lahiri: Sarod
Soumen Nandy: Τάμπλα
Sayam Panja: Ταμπουράς

 

Πότε/πού: Τετάρτη, 19 Ιουλίου, ώρα 8:30 μ.μ. Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός.

Είσοδος: Ελεύθερη

Πληροφορίες: 77 77 77 45, www.cyprusrialtoworldmusic.com, www.rialto.com.cy

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση