ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Ο Μάνος Χατζιδάκις στο θέατρο»

Το Πολιτιστικό Κέντρο «Τρακασόλ» κλείνει έτσι τον κύκλο εκδηλώσεων αφιερωμένων στο θέατρο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Πολιτιστικό Κέντρο «Τρακασόλ» με κλείνει το κύκλο εκδηλώσεων αφιερωμένων στο θέατρο με μια μουσική εκδήλωση κάτω από το τίτλο «Ο Μάνος Χατζιδάκις στο θέατρο». 

Ο Μάνος Χατζιδάκις έχει να επιδείξει ένα μεγάλο μέρος του συνθετικού του έργου, το οποίο έγραψε για θεατρικές παραστάσεις. Δεκάδες είναι τα θεατρικά έργα τα οποία επένδυσε με τη μουσική και τα τραγούδια του ο συνθέτης με κορύφωση όλων αυτών τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη που ανεβάστηκαν θεατρικά από το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν και υπό μορφή μπαλέτου από τα περίφημα μπαλέτα Maurice Bejart.

Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά και ο Βασίλης Λέκκας θα ερμηνεύσουν στις 25, 26, 27 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Τρακασόλ στη Λεμεσό τα σημαντικότερα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι μέσα από το θέατρο. Συμμετέχει το Φωνητικό Σύνολο «Διάσταση» υπό τη διεύθυνση της Αντριάνας Σεργίδου και εξαμελής ορχήστρα υπό τη μουσική διεύθυνση του Βάσου Αργυρίδη, ο οποίος θα είναι και στο πιάνο.

Η ορχήστρα αποτελείται από τους Χάρη Ψυλλίδη (μαντολίνο – βιολί), Ξένιο Παπασωφρονίου (κιθάρες), Κώστα Χαλλούμα (Κοντραμπάσο), Αντρέα Δαμιανού (ακορντεόν), Θεόδωρο Κρασίδη (φλάουτο).

Έχει γίνει μια επιλογή από τα πιο σημαντικά τραγούδια του συνθέτη. Θα ακουστούν τραγούδια από τα έργα «Παραμύθι χωρίς όνομα», «Λεωφορείο ο πόθος», «Ματωμένος γάμος», «Οδός ονείρων», «Πορνογραφία», «Μαγική πόλη»

Πού/πότε: Πολιτιστικό Κέντρο Τρακασόλ, Μαρίνα Λεμεσού, 25-27 Φεβρουαρίου, ώρα 8:30 μ.μ. 

 

 

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση