ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το 1ο βραβείο σε σχολείο της Κρήτης στον διαγωνισμό «Κύπρος 1974-2015»

Το τραγούδι της ΣΤ' τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου συγκίνησε

Newsroom K

Το πρώτο βραβείο πήραν με το τραγούδι του οι μαθητές της ΣΤ' τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου στον 2ο Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό, «Κύπρος 1974-2015: Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ».

Συγκεκριμένα, οι μαθητές της Έκτης τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κισσάμου και οι εκπαιδευτικοί τους (Γιώργος Χαχλάκης – στίχοι, Γιώργος Δημόπουλος – μουσική), απέσπασαν το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Τραγούδια» και το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Σποτ».

Τα εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη έλαβαν το δεύτερο βραβείο στον διαγωνισμό ζωγραφιάς, το τρίτο βραβείο στον διαγωνισμό αφίσας και το δεύτερο βραβείο στον διαγωνισμό ποίησης.

Η μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου Αγγελική Τσιμπούκα κέρδισε το τρίτο φιλολογικό βραβείο στην κατηγορία ποίηση Γυμνασίου, με το ποίημά της «Πάντα θα περιμένω πίσω από την πόρτα».
Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ Μυτιλήνης κατέλαβαν τη 2η θέση στην κατηγορία «Διήγημα».

Ο Διαγωνισμός

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών και στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση σχετικά με το Κυπριακό πρόβλημα, να αποτελέσει «γέφυρα» ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και να ενδυναμώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις κοινότητες του Ελληνισμού.

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 15.000 περίπου μαθητές από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ομογένεια από 400 σχολικές μονάδες με περισσότερες από 1.400 μαθητικές δημιουργίες.

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Με νέους μάρτυρες συνεχίζεται η δίκη για το διπλό φονικό στον Στρόβολο

«Aν η δικαιοσύνη ήταν υγιής, μέχρι τώρα οι δολοφόνοι θα έπρεπε να ήταν μέσα. Όμως, έχοντας υπόψη τον ...»
ΑΚΑ  |  12:21

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

Η έκδοση θα περιλαμβάνει χειρόγραφα του διάσημου μουσικού, φωτογραφίες από την προσωπική του συλλογή, λευκώματα με σημειώσεις και στίχους τραγουδιών.

Ο Πρινς για τον Πρινς

Ο εκδοτικός οίκος Random House ανακοίνωσε ότι η αυτοβιογραφία του, με τίτλο «The Beautiful Ones», θα κυκλοφορήσει στις 29 ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ
X