ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Amalgamation Choir»: παράδοση με νέα φρέσκια πνοή

Στο 2ο πρότζεκτ Live at the Library με 4 κομμάτια-διαμάντια

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η χορωδία The Amalgamation Choir φιλοξενείται στη δεύτερη σειρά του πρότζεκτ «Live at the Library» της Λουβάνα Δίσκοι.

Τέσσερα τραγούδια, από τρεις γωνιές του ελληνόφωνου κόσμου και ένα σε στίχους και μουσική του Γιώργου Καλογήρου, ηχογραφήθηκαν και βιντεοσκοπήθηκαν ζωντανά στο αναγνωστήριο της Κυπριακής Βιβλιοθήκης, στον επιβλητικό χώρο της Φανερωμένης, που αναδεικνύει την ομορφιά της πολυφωνικής μουσικής.

Η χορωδία Amalgamation Choir, υπό τη διεύθυνση της Βασιλικής Αναστασίου, ερμηνεύει το κυπριακό παραδοσιακό τραγούδι «Βρύση των Πεγειώτισσων», το  «Της τρίχας το γεφύρι» του Πόντου και ένα παραδοσιακό κατωιταλιώτικο  «Νανούρισμα». Το τραγούδι του Γιώργου Καλογήρου έχει τίτλο «Ξενιτιά του έρωτα». 

Τα βίντεο ειναι σε σκηνοθεσία Μιχάλη Καλοπέδη [Zedem Media] και παραγωγή Αντρέα Τραχωνίτη, και ηχογραφήθηκαν από τον Αντρέα Τραχωνίτη και τη Μικαέλα Τσαγγάρη. Τις μίξεις επιμελήθηκε το στούντιο eleven63 στη Λευκωσία.

Η χορωδία

Στη χορψδία συμμετέχουν οι Άντρια Αυγουστή, Ραφαέλλα Αντωνίου, Δήμητρα Χατζηγιάννη, Ναταλι Καλλή, Μαριάννα Μουμτζή, Ευγενία-Ευαγγελία Χατζάκη, Εύρη Δημητρίου, Αργυρώ Χριστοδούλου, Αναστασία Τάκη, Gaia Zaccagni, Μαργαρίτα Γκριτζέλα, Κωνσταντίνα Αγαθοκλέους, Έλενα Αρτεμίου και Μαρία Βασιλείου. 

Στο τραγούδι «Της τρίχας το γεφύρι» συμμετέχει και ο μουσικός Γιώργος Καλογήρου.

Η χορωδία Τhe Amalgamation Choir είναι το δημιουργικό αποτέλεσμα του εργαστηρίου της Βασιλικής Αναστασίου με τίτλο «Η δύναμη της φωνής σου», που πραγματοποίηθηκε στην πρώτη και δεύτερη διοργάνωση του Μουσικού Χωριού Φέγγαρος το 2014 και το 2015.

Πρόκειται για μια ομάδα από φωνές που ερμηνεύει παραδοσιακότροπες πρωτότυπες συνθέσεις, όπως και διασκευασμένα τραγούδια από τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, ύπο τη διεύθυνση και την καθοδήγηση της Βασιλικής Αναστασίου και τη συνεργασία του Ανδρεά Παντελή για τις διασκευές.



Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση