ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τα ταξίδια του Τεμπέλη Δράκου τώρα και στην Κύπρο

Τα Public και ο δημιουργός Γιώργος Χατζηπιερής παρουσιάζουν τον νέο παιδικό δίσκο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τα Public φιλοξενούν σε μια ξεχωριστή εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους, την παρουσίαση του νέου παιδικού CD «Τα ταξίδια του Τεμπέλη Δράκου», παρουσία των συντελεστών του άλμπουμ. 

Την παρουσίαση του παιδικού CD αναλαμβάνει η μουσική παραγωγός Μαριάννα Γαλλίδη. Στη συνέχεια ο δημιουργός του CD Γιώργος Χατζηπιερής θα μοιραστεί με τους γονείς και με τα μικρά παιδιά λίγα λόγια για «Τα ταξίδια του Τεμπέλη Δράκου». 

Μα πού μπορεί να ταξιδεύει ένας Δράκος και μάλιστα Τεμπέλης; Πού αλλού παρά σε παραμυθένιους κόσμους, με χρώματα, χαρά και φως. Κρατάει ένα χρυσό κλειδί και μας ανοίγει μια μυστική πόρτα για να μας συστήσει: Σε ένα βουνό που πήγε να κάνει μπάνιο στην θάλασσα αλλά γλίστρησε, κόλλησε στο βυθό κι έγινε νησάκι. Σε ένα αχινό που ερωτεύτηκε ένα κοράλλι σε ένα θαλασσινό λαβ στόρυ. Σε ένα μαθητή που πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος στην τάξη αλλά στην ουσία δεν ξέρει πόσο κάνουν 2+2 και νομίζει ότι η κανέλλα γίνεται από τα πίτουρα. Σ’ ένα αστεράκι που τριγυρνούσε μοναχό και λυπημένο στου γαλαξία τον λευκό τον ποταμό μέχρι που γνώρισε ένα παιδάκι στη γη. Και σε πολλούς άλλους ήρωες και πρωταγωνιστές.

Ο Γιώργος Χατζηπιερής έχει αφήσει το σημάδι του στο παιδικό τραγούδι με τους δύο προηγούμενους δίσκους του «Ο Τεμπέλης Δράκος και άλλες Ιστορίες» και «Η Επιστροφή του Τεμπέλη Δράκου».

Τώρα μετά από 6 ολόκληρα χρόνια ο Τεμπέλης Δράκος ξανα-επιστρέφει. Με 12 καινούργια τραγούδια και 3 ορχηστρικά, σε δικούς του στίχους και μουσική. Όλα δοσμένα με χιούμορ, φαντασία και ρυθμό με τις εξαίρετες ενορχηστρώσεις του Μάριου Τακούσιη.

 Η ιστορία του cd «Ο τεμπέλης δράκος»

Το 2005 κυκλοφόρησε από τον Γιώργο Χατζηπιερή ο δίσκος «Ο Τεμπέλης Δράκος και άλλες Ιστορίες» με τη συμμετοχή πολύ γνωστών Κύπριων και Ελλαδιτών τραγουδιστών και με ενορχηστρωτή τον Μάριο Τακούσιη. Έγραψε στίχους και μουσική στα 14 τραγούδια του δίσκου εκτός από το «Καρυδότσουφλο» που ήταν μελοποίηση στίχων του Διονύση Καψάλη.

Το 2009 κυκλοφόρησε «Η Επιστροφή του Τεμπέλη Δράκου» πάλι με συμμετοχές γνωστών τραγουδιστών και με ενορχηστρωτή τον Μάριο Τακούσιη, ο οποίος έγραψε και τη μουσική στο «Άσπρο Γουρουνάκι».

Τον Δεκέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε ο δίσκος « Τα ταξίδια του Τεμπέλη Δράκου» σε στίχους και μουσική του Γιώργου Χατζηπιερή με τους σταθερους πλέον συντελεστές, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Σωκράτη Μάλαμα, Φοίβο Δεληβοριά, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Σοφία Παπάζογλου, Δώρο Δημοσθένους, Απόστολο Ρίζο, Λιζέτα Καλημέρη, Μαριαστέλα Τζανουδάκη και με την έκτακτη συμμετοχή του Κυπριακού συγκροτήματος Monsiur Doumani.


Info: 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κατάστημα Public στη Λευκωσία την Παρασκευή 22/04, στις 18:00. 

 

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση