ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Νίκος Πορτοκάλογλου «Μαζί επί σκηνής»

Συνεχίζουν το μουσικό τους ταξίδι το καλοκαίρι και έρχονται την επόμενη βδομάδα στην Κύπρο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Νίκος Πορτοκάλογλου «Μαζί επί σκηνής – Καλοκαίρι 2016», μετά από μια σειρά sold out παραστάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συνεχίζουν το μουσικό τους ταξίδι το καλοκαίρι στην Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο, και θα εμφανιστούν στις 21 Ιουλίου στη Λεμεσό, 22 Ιουλίου στη Λάρνακα και 24 Ιουλίου στη Λευκωσία.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη είναι μια κορυφαία ερμηνεύτρια με ένα ευρύτατο ρεπερτόριο από τραγούδια σημαντικών συνθετών, στιχουργών και ποιητών, που έχουν αφήσει τη δική τους σφραγίδα στη σύγχρονη ελληνική μουσική και με πολλές επιτυχίες σε μια καριέρα τριάντα και πλέον χρόνων. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους τραγουδοποιούς της χώρας μας, ο δωρικός ροκάς που μας έχει χαρίσει πολλά μεγάλα τραγούδια που έχουν σημαδέψει την εποχή μας. Η αναγγελία της συνεργασία τους δημιούργησε μεγάλο ενθουσιασμό κι εκείνοι συνεπείς στις προσδοκίες του κοινού έστησαν ένα «δυνατό» σε συγκίνηση και συναίσθημα πρόγραμμα. Η παράδοση «κοντράρεται» με το ροκ, η ντίσκο «απαντά» στις προκλήσεις της ανατολής και οι δύο καλλιτέχνες μοιράζονται διαρκώς τη σκηνή και στήνουν ένα πρόγραμμα-γιορτή, ένα «πάρτυ» όπως λένε και οι δύο με το κοινό να τους αποθεώνει.

Τι θα ακούσουμε

Οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες μαζί με τις μεγάλες τους επιτυχίες παρουσιάζουν και καινούργιο υλικό. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη παρουσιάζει τραγούδια από τις «9+1 Ιστορίες», το τελευταίο προσωπικό της άλμπουμ που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2015 -και από το οποίο έχουν ήδη ξεχωρίσει τα τραγούδια «Μη με φωνάξεις», «Η συνήθεια» και το «Κρατήσου από μένα»- και ο Νίκος Πορτοκάλογλου τα καινούρια του τραγούδια «Θα περάσει κι αυτό» και «Αν μια φορά ρωτούσες» που ήδη διαγράφουν μια ιδιαίτερη ραδιοφωνική πορεία.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου έχει γράψει τραγούδια και στην Ελευθερία Αρβανιτάκη, όπως το «Τι λείπει», ένα κομμάτι που η Ελευθερία Αρβανιτάκη συμπεριλαμβάνει ανελλιπώς στις παραστάσεις της, αλλά και το πιο πρόσφατο «Καταστροφή κι ελπίδα», το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο τελευταίο της άλμπουμ. Αυτό το τραγούδι αποτέλεσε μία από τις αφορμές που άνοιξαν τον δρόμο στην επιθυμία και των δύο να παίξουν μαζί.

Οι συναυλίες
Οι συναυλίες θα γίνουν  στις 21 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Λεμεσού και στις 24 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο της Σχολής Τυφλών στη Λευκωσία. Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ.

 

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση