ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ευρω-αραβική μουσική συνάντηση στην πλατεία Γεροσκήπου

35 νέοι παραδοσιακοί οργανοπαίχτες συνθέτουν ένα εξαιρετικό μουσικό μωσαϊκό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τριάντα πέντε νέοι οργανοπαίκτες-δεξιοτέχνες παραδοσιακών οργάνων από ευρωπαϊκές και αραβικές χώρες, συναντώνται επι σκηνής στην Πλατεία Γεροσκήπου για να παρουσιάσουν στο μουσικόφιλο κοινό ένα πολυπολιτισμικό μωσαϊκό με την ευκαιρία των εκδηλώσεων που διοργανώνονται για τους Εορτασμούς του «Πάφος 2017 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».

Το καλλιτεχνικό σχήμα «ETHNO 2016» λειτουργεί στη φιλοσοφία «Ενώνοντας Ηπείρους – Γεφυρώνοντας Πολιτισμούς». Στόχος του είναι να αναζητεί, να ανακαλύπτει και να προάγει τις ρίζες της κοινής πολιτισμικής ταυτότητας του ευρωπαϊκού και αραβικού πολιτισμού.

Νέοι από Βέλγιο, Κροατία, Κύπρο, Αίγυπτο και Ιορδανία, υπο την καλλιτεχνική επιμέλεια του Ανδρέα Χριστοδούλου, μέσα από μια αμφίδρομη συνεργασία και ανταλλαγή δεξιοτεχνικών γνώσεων δέκα ημερών, στο πλαίσιο του Ευρω-Αραβικού Κέντρου Νεανικής Μουσικής, οργανώνουν ένα συναυλιακό πρόγραμμα σε πρωτότυπα ακούσματα των Μεσογειακών χωρών. Η ενδιαφέρουσα αυτή μουσική συνάντηση φιλοξενείται από τον Δήμο Γεροσκήπου στο πλαίσιο των πλούσιων πολιτιστικών δραστηριοτήτων και παρεμβάσεών του.

 

Πότε/πού: Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 στις 8:30 μ.μ. Πλατεία Γεροσκήπου, Γεροσκήπου. 

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

X