ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:33
 

Η χορωδία κοριτσιών Βερολίνου στο Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας

Η χορωδία θα παρουσιάσει έργα καταξιωμένων μουσικών, παραδοσιακά τραγούδια της Γερμανίας και βερολινέζικα Chansons

Newsroom K

Μέσα στα πλαίσια του Μήνα Γερμανικής Γλώσσας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 η ώρα 7.30μ.μ στο Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα» Κονσέρτο με τη Χορωδία Κοριτσιών του Βερολίνου. Για 5 παραστάσεις έρχεται την επόμενη βδομάδα στην Κύπρο η Χορωδία Κοριτσιών Βερολίνου.

Η χορωδία θα παρουσιάσει έργα των Gailus, Schumann, Mendelssohn-Bartholdy, Gotsche, παραδοσιακά τραγούδια της Γερμανίας και βερολινέζικα Chansons.
Στο πιάνο η Ελένη Ηρακλέους ενώ τη διεύθυνση της χορωδίας έχει η Sabine Wusthoff.

Το όλο πρόγραμμα θα προσφερθεί σε συνεργασία με το Παγκύπριο Γυμνάσιο στη Λευκωσία, το Λύκειο Μακαρίου Γ και το Μουσικό Σχολείο στην Πάφο, το Μουσικό Σχολείο στη Λάρνακα, τον Δήμο Αγίας Νάπας, τον Δήμο Λάρνακας και το Κοινοτικό Συμβούλιο στο Δασάκι Άχνας.

Η Χορωδία Κοριτσιών Βερολίνου έχει παράδοση 30 χρόνων και λειτουργεί με πέντε διαφορετικά σύνολα: Προχορωδία (6-8 χρονών), Παιδική Χορωδία (8–10 χρονών), Μικρή Χορωδία (10–13 χρονών), Μεγάλη Χορωδία (13–22 χρονών) και το Φωνητικό Σύνολο (από 18 χρονών).

H Χορωδία Κοριτσιών Βερολίνου είναι η παλαιότερη, μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη σχολή χορωδίας για κορίτσια στο Βερολίνο. Τραγουδούν συνολικά 160 κορίτσια και νεαρές γυναίκες ηλικίας 6 μέχρι 27 χρονών, με πάνω από δέκα διαφορετικές εθνικότητες.

Η Μεγάλη Χορωδία λαμβάνει συχνά μέρος σε συναυλίες και πρότζεκτ των σημαντικότερων χορωδιών του Βερολίνου (Rundfunkchor, RIAS Kammerchor, Cantus Domus, Bach-Chor, Berliner Kantorei) καθώς και ορχηστρών (Berliner Philharmonisches Orchester, Deutsches Symphonie-Orchester, Konzerthausorchester). Τραγούδησε υπό την διεύθυνση των μεγάλων Hans-Christoph Rademann, Claudio Abbado, Ingo Metzmacher, Roger Norrington und Charles Dutoit. Τα κορίτσια συμμετείχαν επίσης στη σειρά συναυλιών που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Χορωδιών Βερολίνου στη Φιλαρμονική Βερολίνου καθώς και στο Vokalfest Chor@Berlin στο Radialsystem V.

Η Μεγάλη Χορωδία λαμβάνει μέρος σε διεθνή φεστιβάλ καθώς και σε διάφορους κρατικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, σε αρκετούς από τους οποίους απέσπασε την πρώτη ή την δεύτερη θέση.

Η Χορωδία έχει κυρίως κλασικό χαρακτήρα αλλά τραγουδά και τραγούδια της τζαζ και ποπ επιτυχίες.

Ημερομηνίες παραστάσεων:

31.10.17 Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, ώρα 7:30 μ.μ.
2.11.17 Αίθουσα Εκδηλώσεων Παγκυπρίου Γυμνασίου στη Λευκωσία, ώρα 7:00 μ.μ.
4.11.17 Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ/ Μουσικό Λύκειο Πάφου, ώρα 7:00 μ.μ.

Επίσης, η χορωδία θα τραγουδήσει a capella την 1η Νοεμβρίου η ώρα 12:30 στο τέρμα της Οδού Λήδρας στη Λευκωσία, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία στους περαστικούς.

Η είσοδος για όλες τις παραστάσεις είναι δωρεάν.

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

X