ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μουσικοί Δρόμοι - Συναυλία Τροπικής Μουσικής

Θα προσφέρουν ένα πρωτότυπο και μοναδικό άκουσμα με ποικίλα ηχοχρώματα στο μουσικόφιλο κοινό

Δελτίο Τύπου

Το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος Κύπρος διοργανώνει τη συναυλία Τροπικής Μουσικής «Μουσικοί Δρόμοι» με τους μουσικούς Ross Daly, Κέλυ Θωμά, Μιχάλη Κουλουμή, Γιάννη Κουτή και Ευριπίδη Δίκαιο, την Παρασκευή 13 Απρίλιου στη Λευκωσία.

Στη μοναδική αυτή συναυλία ο Ross Daly, η Κέλυ Θωμά και οι τρεις Κύπριοι μουσικοί, με παραδοσιακά όργανα από διάφορους πολιτισμούς (Κύπρος, Ελλάδα, Μέση Ανατολή, Αφγανιστάν) αλλά και με πρωτότυπα όργανα (λύρα με συμπαθητικές χορδές, τάρχου) στα οποία είναι δεξιοτέχνες, συναντώνται για πρώτη φορά υπό αυτό το σύνολο, στα πλαίσια της δημιουργίας του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος Κύπρος. Θα προσφέρουν ένα πρωτότυπο και μοναδικό άκουσμα με ποικίλα ηχοχρώματα στο μουσικόφιλο κοινό, ενσωματώνοντας παραδόσεις μουσικής και πολιτισμών σε σύγχρονες πρωτότυπες συνθέσεις.

Ο Ross Daly και η Κέλυ Θωμά είναι ένα μοναδικό μουσικό ντουέτο. Στο επίκεντρο της δημιουργίας τους είναι η λύρα, ένα μικρό τοξωτό έγχορδο μουσικό όργανο, που χρησιμοποιείται σε αρκετές μουσικές παραδόσεις της μέσης ανατολής, στα Βαλκάνια, σε νησιά της Ελλάδας και κυρίως στην Κρήτη, όπου και διαμένουν, και το νακ τάρχου, ένα σύγχρονο όργανο με βαθύ αιθέριο ήχο σχετικό με αυτόν της λύρας.

Η μουσική των δύο καλλιτεχνών, παρ’ όλα αυτά, δεν ανήκει ακριβώς σε κάποια συγκεκριμένη μουσική παράδοση, αλλά αντλεί την έμπνευσή της από ένα ευρύ φάσμα παλαιών παραδόσεων που απορρέουν από τον κόσμο της τροπικής μουσικής. Αυτά τα στοιχεία ενσωματώνονται σε ένα νέο είδος που ο Ross Daly αποκαλεί Σύγχρονη Τροπική Μουσική. Ο Ross και η Κέλυ παρουσιάζουν το έργο τους σε συναυλίες και Φεστιβάλ ολόχρονα ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο, συνεργάζονται με σπουδαίους μουσικούς από διάφορα παραδοσιακά μουσικά ιδιώματα, ενώ επίκεντρο παραμένει πάντα γι’ αυτούς το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος στην Κρήτη. Ιδρυμένο το 1982 από τον Ross Daly το Μουσικό Εργαστήρι προσφέρει ένα μεγάλο αριθμό σεμιναρίων και master class από το έτος της ίδρυσης του και έχει καταφέρει να ελκύσει μαθητές και διδασκάλους από όλο τον κόσμο.

Οι τρεις Κύπριοι μουσικοί Μιχάλης Κουλουμής (βιολί), Γιάννης Κουτής (ούτι) και Ευριπίδης Δίκαιος (κρουστά) με μεγάλο αριθμό συναυλιών ο καθένας τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, αλλά και με προσωπικές συνθέσεις και δισκογραφία, είναι από τους σημαντικούς αντιπροσώπους της Τροπικής και Παραδοσιακής Μουσικής από διάφορες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου, στην Κύπρο. Στη συναυλία θα παρουσιάσουν, ενσωματώνοντας τις γνώσεις τους, και δικές τους πρωτότυπες σύγχρονες συνθέσεις.

Πληροφορίες Συναυλίας
Μουσικοί: Ross Daly (λύρα, τάρχου, ραμπάμπ, σάζι), Κέλυ Θωμά (λύρες), Μιχάλης Κουλουμής (βιολί), Γιάννης Κουτής (ούτι) και Ευριπίδης Δίκαιος (κρουστά)

Μέρα: Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Ώρα: 20:30

Χώρος: Θέατρο Δέντρο, Ενότητος 44, 1041 Παλλουριώτισσα, Λευκωσία

Εισιτήρια: 15 ευρώ κανονικό / 12 ευρώ μειωμένο (μαθητές / φοιτητές / άνεργοι / συνταξιούχοι)

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 70007102

Φιλοξενία/Υποστήριξη: Θέατρο Δέντρο

Χορηγός Επικοινωνίας: Κανάλι 6

Σύνδεσμοι των μουσικών στο διαδίκτυο:
www.rossdaly.gr
www.kellythoma.com
www.labyrinthmusic.gr
www.michaliskouloumis.com
www.linguafrancaensemble.com

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Ο τουρκικός στρατός εμποδίζει το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας

«Ας είναι καλά οι θερμοκέφαλοι! Με κλειστό οσόφραγμα και στείλαμε το μισό τουριαμό στα Καταχόμενα... ...»
Pink  |  08:11

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση