ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:55
 

Στην Πάφο η πρόβα τζενεράλε της Φιλαρμονικής του Βερολίνου

Πόλος έλξης μουσικόφιλων από διάφορες χώρες αποτέλεσε σήμερα το λιμανάκι της Κάτω Πάφου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας, από μικρά παιδιά μέχρι και άτομα της τρίτης ηλικίας συγκεντρώθηκαν στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Κάτω Πάφου για να παρακολουθήσουν την πρόβα τζενεράλε της παγκοσμίου φήμης Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου.

Το μοναδικό αυτό κονσέρτο, και η παρουσία των μουσικών της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου αποτελεί, μια από τις πιο κορυφαίες στιγμές του Προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού της ΠΠΕ Πάφος 2017 Χρίστος Πατσαλίδης.

Ο κ. Πατσαλίδης χαρακτήρισε μεγάλη μέρα για την Πάφο τη σημερινή, αν αναλογιστεί κανείς –όπως είπε- τις εκατοντάδες που ήρθαν για να απολαύσουν την γενική πρόβα. Είναι επίσης πολύ σημαντικό συνέχισε,το κονσέρτο νέων με Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους μουσικούς που διοργανώθηκε από την Φιλαρμονική του Βερολίνου.

Η συναυλία, η οποία θεσμοθετήθηκε το 1991 ως “Κονσέρτο της Ευρώπης”, πραγματοποιείται, στο πλαίσιο του Πάφος 2017, με τη χορηγία και συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, της Πρεσβείας της Γερμανίας στη Λευκωσία, του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και τη στήριξη της Τράπεζας Κύπρου.

Είναι σε αυτό το πνεύμα και πλαίσιο, συνέχισε ο κ. Πατσαλίδης που “η Φιλαρμονική του Βερολίνου και η Πρεσβεία της Γερμανίας παράλληλα με το φημισμένο κονσέρτο της Δευτέρας, δημιούργησαν και οργάνωσαν την Ορχήστρα Νέων # United By Music, ενώνοντας έτσι Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους νέους μουσικούς με μουσικούς της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, σε μια μοναδική κοινή εμπειρία, η οποία θα παρουσιαστεί αύριο επίσημα,1η του Μάη στις 12 μ.μ στην πλατεία του Κάστρου της Κάτω Πάφου”.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Πάφος 2017, Χρίστος Πατσαλίδης είπε πως πρόκειται για μια μεγάλη τιμή, για όλη την Κύπρο γιατί κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στο νησί, προσθέτοντας ότι η συναυλία θα μεταδίδεται σε απευθείας μετάδοση από την κρατική τηλεόραση της Γερμανίας (A.R.T) και θα μπορούν να την παρακολουθούν πέραν των πενήντα εκατομμυρίων τηλεθεατών .

Από την πλευρά του ο πρέσβης της Γερμανίας στην Κύπρο Nikolai Von Schoepff αφού χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους στην Ελληνική, Γερμανική και Αγγλική, ανέφερε πως είναι μεγάλη τιμή που θα γίνει το κονσέρτο στην Πάφο.

Ο κ. Von Schoepff ανέφερε πως αισθάνεται πολύ περήφανος για την παρουσία της φιλαρμονικής του Βερολίνου στην Πάφο .

Ακολούθως αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις που έχουν αναπτύξει οι δύο χώρες, για την προβολή του κοινού ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Ακολούθως αναφέρθηκε στη σημαντική θέση που κατέχει στο παγκόσμιο μουσικό γίγνεσθαι το κονσέρτο της Ευρώπης, αφού με αυτό,όπως επεξήγησε εορτάζεται αφενός ο ευρωπαϊκός πολιτισμός και οι αξίες του και αφετέρου συνδέεται με αυτό η ίδρυση της ιστορικής αυτής ορχήστρας το 1991.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Ο κος Χούρικαν εθελοτυφλεί! Αγνοεί ότι ο σεντερ φορ του γηπέδου ειναι ο κος Πολυβίου. Με την κρίση του ...»
Πανικοδημος  |  10:53

Ξηλώνουν το Ανώτατο Δικαστήριο

«Ο βασικός νόμος της φύσης – και της κοινωνίας – είναι: «ότι δεν ελέγχεται είτε εκρήγνυται είτε ...»
Ai Em  |  09:29

Επαναβεβαίωση θέσεων από το Foreign Office για το Κυπριακό

«Αυτοκλιτοι και εντεταλμένοι πρέπει να απομονωθούν και να εκτεθούν δημόσια .»
Στέλιος Στυλιανού  |  17:33

Κλείδωσε ο Μουσιούττας για το ψηφοδέλτιο ΔΗΚΟ

«Τί σου είναι αυτή η ...ΔΗΚΟϊκή πολιτική!!! ...ολα τα νούμερα κερδίζουν!!!»
Ai Em  |  09:39

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

Οι πιανίστριες, που έχουν σήμερα έδρα τους την Πάφο και που ήδη έχουν δώσει μαζί τρεις συναυλίες

Ένα πιάνο: Τέσσερις πιανίστες

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνθέσεις που καλύπτουν ένα ευρύ χρονολογικό και στυλιστικό φάσμα, από τον κλασικισμό μέχρι και ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ
X