ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:53
 

Στο τιμόνι της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, ο Γερμανός μαέστρος Jens Georg Bachmann

Την θέση διεκδίκησαν 47 υποψήφιοι από 16 χώρες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

O Γερμανός μαέστρος Jens Georg Bachmann, είναι ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής – Μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, το οποίο συνεδρίασε στις 5 Ιουλίου.

Σημερινή ανακοίνωση του ιδρύματος αναφέρει ότι «τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή – Μαέστρου της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου διεκδίκησαν 47 υποψήφιοι από 16 χώρες, από Ευρώπη, Βόρειο και Νότιο Αμερική και Αυστραλία».

Προσθέτει ότι «έπειτα από την εξέταση των προσόντων όπως αυτά είχαν τεθεί στην προκήρυξη της θέσης, την προσωπική συνέντευξη με τους υποψήφιους εκείνους που πληρούσαν τα τυπικά κριτήρια και τη συνεργασία της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου με τους τρεις επικρατέστερους υποψήφιους το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος επέλεξε τον κ. Jens Georg Bachmann κρίνοντας τον ως τον πλέον κατάλληλο».

Στον νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή – Μαέστρο της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου θα προταθεί τριετές συμβόλαιο.

Ο κ. Bachmann είναι απόφοιτος του Hochschule für Musik "Hanns Eisler" του Βερολίνου στο βιολί και στη διεύθυνση ορχήστρας και της Σχολής Juilliard της Νέας Υόρκης στη διεύθυνση ορχήστρας.

Έχει συνεργαστεί με σημαντικές ορχήστρες ανά τον κόσμο όπως οι Boston Symphony Orchestra, Hamburg Symphony Orchestra, Berlin Symphony Orchestra, Royal Stockholm Philharmonic, Orchestre National de Lyon και με σημαντικές όπερες όπως οι Metropolitan Opera New York, Komische Oper Berlin, Royal Swedish Opera, Staatsoper Stuttgart.

Ο κ. Bachmann έχει συνεργαστεί με μεγάλα φεστιβάλ και κορυφαίους μαέστρους, είναι ιδιαίτερα ενεργός σε προγράμματα κοινωνικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα και έχει ηχογραφήσει για το ραδιόφωνο καθώς και για τις δισκογραφικές εταιρείες DaCapo και Naxos.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη τα σπουδαία για την Παιδεία

«Οι γονεις και ολος ο υπολοιπος κοσμος περιμενει απο τον υπουργο, την κυβερνηση ή τον οποιονδηποτε μεσολαβητη ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  04:48

Γεμίζει παράνομους μετανάστες η Κύπρος

«ΑΜΑ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕΤΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ, ΤΕΛΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ...»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  13:31

Ζητούν μετάθεση συνάντησης οι Εκπαιδευτικοί

«Ολοι οι γονεις και ο υπολοιπος κοσμος ζητα απο την κυβερνηση να προχωρησει σε επιβολη μετρων για μειωση ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  18:29

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση