ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:45
 

Συναυλία με το Σύνολο Πνευστών «Quintus στο Τεχνόπολις

Μια διαφορετική μουσική παράσταση από μια ομάδα νεαρών Κυπρίων επαγγελματιών μουσικών

Το Σύνολο Πνευστών «Quintus» παρουσίασε χθες στο Πολιτιστικό κέντρο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο, μια διαφορετική μουσική παράσταση βασισμένη στα έργα του Μάνου Χατζιδάκι και Βασίλη Τσιτσάνη.

Η ιδιαιτερότητα της παράστασης βασίζονταν στο γεγονός ότι ήταν εμπλουτισμένη με ορχηστρικά κομμάτια και εστιάζει στη μουσική συνάντηση του Μάνου Χατζιδάκι και του Βασίλη Τσιτσάνη και στη μουσική συνάντηση του Χατζιδάκι με τον Ιταλό Νίνο Ρότα.

Το σύνολο αποτελείτο από μια ομάδα νεαρών Κυπρίων επαγγελματιών μουσικών, τους Σάββα Χριστοδούλου (φλάουτο), Νάταλη Νεοφύτου (όμποε), Χριστιάνα Αντωνουδιού (κλαρίνο), Αννίτα Σκουτέλλα (κόρνο) και Ευάγγελο Χριστοδούλου (φαγκότο). Στόχο έχει να φέρει αυτά τα ακούσματα πιο κοντά στο ευρύ κοινό μέσα από τις μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι και του Βασίλη Τσιτσάνη.

Σημειώνεται πως ο Σάββας Χριστοδούλο εμφανίζεται σε ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε Ολλανδία, Βέλγιο, Τσεχία, Ελλάδα και Κύπρο. Από τον Ιούνιο του 2015 είναι έκτακτο μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου και διδάσκει φλάουτο στο Εθνικό Ωδείο Κύπρου και στο Windcraft music center.

Η Νάταλη Νεοφύτου είναι καθηγήτρια όμποε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ευρωπακου Πανεπιστημίου καθώς και στα Μουσικά Γυμνάσια και Λύκεια της Κύπρου. Πρόσφατα, βραβεύτηκε από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα του Στέλιου Χατζηιωάννου, στα πλαίσια των βραβείων ‘Stelios Bi-CommunalAward2016’ για την δημιουργία μιας ορχήστρας μουσικής δωματίου, η οποία αποτελείται από επαγγελματίες μουσικούς των δύο κοινοτήτων, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.

Η Χριστιάνα Αντωνουδιού συνεργάζεται με διάφορα ωδεία στη Λευκωσία και εργάζεται παράλληλα ως Πολιτιστική Λειτουργός στη Στέγη Χορού Λευκωσίας. Είναι μέλος του ‘Clarinettini Clarine tQuartet’, καθώς και του ‘Quintus Wind Quintet’, ενώ παράλληλα συμμετέχει με διάφορα άλλα μουσικά σύνολα για παραστάσεις και συναυλίες στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Η Αννίτα Σκουτέλλα είναι Μουσικός με ειδίκευση στο γαλλικό κόρνο και με πολυετή εμπειρία στον ορχηστρικό τομέα, στο σόλο, στη μουσική δωματίου και εκπαίδευσης. Έχει παίξει με πολλές ορχήστρες τα τελευταία 5 χρόνια, όπως η Liverpool Philharmonic Orchestra στην Αγγλία και στις RWCMD, RNCMOrchestrasandNationalYouthOrchestraofWales.Επίσης, δέχεται τακτικές προσκλήσεις από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου για να συμμετάσχει ως έκτακτη μουσικός.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το θεαματικό φινάλε της Χρυσταλλούς και ο δυναμισμός του Συλλούρη

«Κουτοπονηράδες. Εδώ βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν νομοσχέδια που ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:38

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«Έλεος.... "Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε €171,7 δισ, αύξηση 6,4% σε σύγκριση με ...»
Χρίστος  |  17:38

Επίθεση Αλβανών χάκερς στην ιστοσελίδα της, καταγγέλλει η Αλληλεγγύη

«Το σχόλιο του Ντόμπρος Κελαήδης για τους Αλβανούς στην Κύπρο έχει αφαιρεθεί, γιατί χαρακτηρίστηκε από ...»
Γιάννης Αδειλίνης, online editor «K»  |  13:40

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

Οι πιανίστριες, που έχουν σήμερα έδρα τους την Πάφο και που ήδη έχουν δώσει μαζί τρεις συναυλίες

Ένα πιάνο: Τέσσερις πιανίστες

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνθέσεις που καλύπτουν ένα ευρύ χρονολογικό και στυλιστικό φάσμα, από τον κλασικισμό μέχρι και ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ