ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Μάριος Τόκας παραμένει η ψυχή της Κύπρου

Με διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις η οικογένειά του τιμάει τον σπουδαίο μουσικό

Newsroom K

Με αφορμή τα 10 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από τον θάνατο του μουσικοσυνθέτη Μάριου Τόκα, η οικογένειά του προγραμματίζει σειρά δράσεων και εκδηλώσεων για να τιμήσουν τη μνήμη του και το έργο του. Η αρχή έγινε ήδη με την κυκλοφορία της επετειακής αναμνηστικής έκδοσης γραμματοσήμου σε συνεργασία με τα Κυπριακά Ταχυδρομεία. Η οικογένεια ευχαριστεί τα Κυπριακά Ταχυδρομεία και με χαρά βλέπει τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου για την επετειακή έκδοση.

Στο πλαίσιο των δράσεων που η οικογένεια έχει προγραμματίσει ήταν και η δημιουργία επίσημης ιστοσελίδας αφιερωμένης εξ ολοκλήρου στον σπουδαίο μουσικό. Κάτι που έγινε ήδη πραγματικότητα, αφού πριν από λίγες ημέρες βγήκε στον αέρα η ανανεωμένη επίσημη ιστοσελίδα για τον Μάριο Τόκα στη διεύθυνση www.mariostokas.com.cy Στην αναεωμένη ιστοσελίδα προστέθηκε μία νέας σελίδας με τίτλο «10 χρόνια μνήμης» που περιλαμβάνει ένα σύντομο βιογραφικό-ιστορικό για τον Μάριο Τόκα με βίντεο και φωτογραφίες, καθώς και πληροφορίες για τη ζωή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, το οποίο συνεχώς θα εμπλουτίζεται με νέα στοιχεία.

Στόχος των δημιουργών είναι η νέα σελίδα αυτή να φέρει στο φως άγνωστες πτυχές του πατέρα, ανθρώπου και συνθέτη Μάριου Τόκα για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. Ο σύνδεσμος είναι 10xroniamnimis.mariostokas.com.cy και όσοι θέλουν να μάθουν περισσότερα μπορούν να επισκεφθούν  τον σύνδεσμο και να τον μοιραστούν διαδικτυακά με όλον τον κόσμο! Επίσης, η οικογένεια του Μάριου Τόκα διαχειρίζεται και την επίσημη σελίδα στο Facebook Μάριος Τόκας / Marios Tokas με τα #mariostokas και #10xroniamnimis.

Ανάδειξη του έργου του και συνεργασίες

Η οικογένεια του Μάριου Τόκα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με κάθε φορέα, δημόσιο ή ιδιωτικό, που θέλει να τιμήσει τον Μάριο Τόκα. Άλλωστε, η άψογη συνεργασία των υιών του Μ. Τόκα με τα Κυπριακά Ταχυδρομεία αποδεικνύει του λόγου του αληθές. Γίνεται, λοιπόν, εκ μέρους της οικογένειας ανοικτο κάλεσμα, και ενθαρρύνονται όλοι όσοι επιθυμούν να τιμήσουν τον Μάριο Τόκα μπορούν να έρθουν σε επαφή με τους γιους του Άγγελο και Κώστα και όλοι μαζί να συνδράμουν για να κρατηθεί η μνήμη του Μάριου Τόκα ψηλά, όπως του αρμόζει. Υπάρχει διαθέσιμη φόρμα επικοινωνίας στην επίσημη ιστοσελίδα mariostokas.com.cy, το email info@mariostokas.com.cy αλλά και η σελίδα μας στο Facebook. Ήδη έχουμε κοινοποιήσει όλα τα στοιχεία επικοινωνίας μας σε όλους τους Δήμους της Κύπρου.

Η μουσική και το έργο του Μάριου Τόκα εκφράζει όλο τον κυπριακό λαό γιατί ακριβώς πηγάζει από τα δεινά που έχει περάσει διαχρονικά η Κύπρος. Το έργο του αποτελεί πολιτισμική κληρονομιά όλων τον Κυπρίων που τον αγάπησαν αλλά και του απανταχού ελληνισμού, όμως δεν είναι μια ορφανή κληρονομιά. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που είμαστε παιδιά του Μάριου Τόκα και ακόμη περισσότερο που είμαστε επιφορτισμένοι με την διατήρηση και την προστασία του έργου του. Θα ήταν βάναυση προσβολή προς τη μνήμη του να αφήσουμε να συμβεί το αντίθετο. Ο σεβασμός προς τον άνθρωπο, πατέρα μας, μουσικοσυνθέτη όλων των Κυπρίων ΜΑΡΙΟ ΤΟΚΑ και το έργο του, είναι κάτι που δεν διαπραγματευόμαστε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Χωρίς plan Β η πρόσκληση για διάλογο στην παιδεία

«Τα σχόλια σας κ. Ντόπρο είναι άκρως προσβλητικά για όλους τους εκπαιδευτικούς. Θα ήταν σωφρωνέστερο ...»
Ελένη Χαλλούμα  |  17:50

Νέο ρεκόρ για τις αγορές Κυπρίων στα Κατεχόμενα

«Treksete na enischisete tin tourkiki ikonomia ke sto telos aferontas posa stichizi na pas ken a erthi ...»
ANDREAS  |  13:40

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Δεν ξεκινήσαμε εμείς την επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων

«ΠΑΝΤΩΣ, ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΑΤΕ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ........ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ..........»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  11:49

Στα βαθιά από τον Σεπτέμβριο η ηλεκτρονική υγεία

«Και τα δεδομένα μας θα τα βλέπει ο κάθε ρατσιστής που είναι γεμάτος προκαταλήψεις. Τέλεια!»
Χρυστάλλα Μαγγανή  |  10:41

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση