ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Το Λονδίνο έπεσε»: η καταστροφή μιας ευρωπαϊκής μεγαλούπολης

Η νέα κινηματογραφική ταινία που διχάζει τους κριτικούς

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

 Την ταινία «Ο Όλυμπος έπεσε» (2013), ακολουθεί τώρα η καινούρια ταινία «Το Λονδίνο έπεσε», σε σκηνοθεσία του Ιρανού Μπάμπακ Νατζάφι και με πρωταγωνιστές τους Τζέραρντ Μπάτλερ, Μόργκαν Φρίμαν, Άαρον Έκχαρτ και Ράντα Μίτσελ.

Σύμφωνα με την πλοκή της ταινίας, μετά από τον θάνατο του Βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος προήλθε υπό μυστηριώδεις συνθήκες, οι σημαντικότεροι ηγέτες του δυτικού κόσμου ταξιδεύουν στο Λονδίνο για την κηδεία. Αυτό, όμως, που ξεκινά ως το πιο καλά προστατευμένο γεγονός στην Γη, μετατρέπεται σε ένα θανάσιμο σχέδιο εναντίον των πιο δυνατών ανθρώπων του πλανήτη, καταστρέφει όλα τα μνημεία της βρετανικής πρωτεύουσας και αποκαλύπτει ένα τρομακτικό όραμα για το μέλλον. Μόνο τρεις άνθρωποι έχουν ελπίδες να το σταματήσουν: ο Πρόεδρος των Η.Π.Α., ο ικανότατος επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας και μία πράκτορας των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, που δικαίως δεν εμπιστεύεται κανέναν.

Ο Τζέραρντ Μπάτλερ μιλώντας για την υπόθεση της ταινίας, τόνισε τις διαφορές από την προηγούμενη ταινία «Ο Όλυμπος έπεσε», δηλώνοντας ότι «Αυτή τη φορά βρισκόμαστε στο Λονδίνο. Έχουμε μία επίθεση σε μία μεγάλη ομάδα παγκόσμιων ηγετών. Συμβαίνει σε μαζική κλίμακα. Δεν αφορά μόνο στον Λευκό Οίκο. Και μετά υπάρχει η απόδραση, γιατί τα καταφέρνουμε και στην υπόλοιπη ταινία μας καταδιώκουν με οποιοδήποτε τρόπο μπορείτε να φανταστείτε».

Σε δηλώσεις στις οποίες προέβη η ηθοποιός Άντζελα Μπάσετ δήλωσε πως αντιμετώπισαν τα γυρίσματα σαν τη συνέρευση της οικογένειάς τους, «Είμαι ξανά με τον Άαρον, τον Τζέραρντ, τον Μόργκαν και άλλους ηθοποιούς που τους ξέρω. Υπάρχει μία ασφάλεια λοιπόν, μία οικειότητα. Δεν χρειάζεται να γνωρίσεις κάποιον νέο και να τον συνηθίσεις. Ο χαρακτήρας μου είναι ο ίδιος. Είναι σαν να βάζεις ένα βολικό φόρεμα ή βολικά παπούτσια, τα οποία τα έχεις συνηθίσει».

Η ταινία έχει διχάσει τους κριτικούς, λαμβάνοντας ποικίλα σχόλια. Από τη μία πλευρά, υπάρχουν αυτοί που τη χαρακτηρίζουν τρομερά αναληθοφανή και εστιάζουν στο γεγονός ότι εξαίρει το πνεύμα του μιλιταρισμού.
Από την άλλη, υπάρχουν και οι κριτικοί εκείνοι που επικεντρώνονται στα εξαιρετικά εφέ και στα υψηλά επίπεδα δράσης και αδρεναλίνης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία θα κυκλοφορούσε αρχικά τον Οκτώβριο του 2015, έναν μόλις μήνα πριν από την ισχυρή επίθεση στη μεγαλούπολη του Παρισιού. Εάν κυκλοφορούσε όντως τον Οκτώβριο του 2015, τότε θα μπορούσε να υποστηριχτεί ότι η ταινία προέβλεψε τα καταστροφικά συμβάντα, που έλαβαν χώρα σε μία ευρωπαϊκή μεγαλούπολη.

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση

Η προβολή και παρουσίαση της ταινίας μικρού μήκους του Ανδρέα Σεϊτάνη θα γίνει το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου
Kathimerini.com.cy
 |  ΣΙΝΕΜΑ
X