ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διπλό κτύπημα από τον μετρ του τρόμου Στίβεν Κινγκ στη μεγάλη οθόνη

Ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας επιστρέφει στο Χόλιγουντ και υπόσχεται ανατριχίλες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Εάν ανήκετε στην κατηγορία των λατρών των ταινιών τρόμου, τότε στο σύντομο μέλλον έχετε να περιμένετε δύο νέα εγχειρήματα από τον πασίγνωστο και αγαπημένο συγγραφέα βιβλίων μυστηρίου και τρόμου Στίβεν Κινγκ, του οποίου πολλά από τα βιβλία του έχουν μεταφερθεί κατά καιρούς στον κινηματογράφο. 

Συγκεκριμένα, ο Κινγκ επανέρχεται στο Χόλιγουντ και στις κινηματογραφικές αίθουσες πραγματοποιώντας διπλό κτύπημα με το μυθιστόρημά του «Doctor Sleep» (Δόκτως Ύπνος) και με την οκταλογία «The Dark Tower» (Ο Μαύρος Πύργος). Μάλιστα, ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης προτίθεται να συμμετέχει και στην παραγωγή των δύο ταινιών.

Οι γνώστες του έργου του Στίβεν Κινγκ περιμένουν με ιδιαίτερη ανυπομονησία τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του βιβλίου «Δόκτως Ύπνος», μιας και αποτελεί τη συνέχεια του βιβλίου του Κινγκ με τίτλο «The Shining» (Η Λάμψη), το οποίο μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το1980 με σκηνοθέτη τον Κιούπρικ και με πρωταγωνιστή τον Τζακ Νίκολσον.

Η ταινία είναι πλέον μία από τις κλασικότερες και πιο επιτυχημένες ταινίες τρόμου. Από την άλλη, το βιβλίο «Δόκτωρ Ύπνος» κυκλοφόρησε πρόσφατα, το 2013, καταφέρνοντας να γίνει μπεστ σέλερ. Μάλιστα, το συγκεκριμένο βιβλίο κατάφερε να ψηφιστεί το καλύτερο βιβλίο θρίλερ στο 2013. Σύμφωνα με την πλοκή, οι χαρακτήρες της «Λάμψης» έρχονται και πάλι στο προσκήνιο, με τον Νταν Τόρανς να επιδίδεται σε έναν αγώνα μεταξύ των καλών και των κακών δυνάμεων, στην προσπάθειά του να σώσει ένα κοριτσάκι 12 ετών από μία ομάδα δολοφόνων.

Το σενάριο κατά πάσα πιθανότητα θα διασκευαστεί για τις κινηματογραφικές αίθουσες από τον βραβευμένο με Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου («Ένας υπέροχος άνθρωπος») Ακίβα Γκόλντσμαν.

Από την άλλη, η οκταλογία βιβλίων φαντασίας «Ο Μαύρος Πύργος» διηγείται την ιστορία του πιστολέρο Ρόλαντ Ντεστσέιν στην προσπάθεια αναζήτησης του σε κίνδυνο Μαύρου Πύργου, προς διάσωση του κόσμου του, αλλά και των άλλων, παράλληλων κόσμων.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους της ταινίας που ετοιμάζει η Sony αναμένεται να δούμε τον Ίντρις Έλμπα να υποδύεται τον πιστολέρο και τον Μάθιου Μακόναχι να υποδύεται τον Άντρα με τα Μαύρα, ενώ τα σκηνοθετικά ηνία έχει αναλάβει ο Νικολάι Αρσέλ.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση