ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θα γίνει του blockbuster: οι ταινίες δράσης του φετινού καλοκαιριού

Ετοιμάστε ποπ κορν και ετοιμαστείτε για ενδιαφέρουσες νέες προτάσεις στη μεγάλη οθόνη

Tου Νικόλα Φωτίου

«Suicide Squad»

Αναμφισβήτητα, είναι η πιο can’t -wait ταινία του 2016 και γι’ αυτό, μην το ψάχνεις, δεν τίθεται κανένα ερώτημα. Το trailer του «Suicide Squad», υπό τους ήχους του «Bohemian Rapshody» των θρυλικών Queen, κάνει τον γύρο του διαδικτύου από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του, συνοδευμένο από εκατομμύρια θεάσεις και ασυγκράτητα μηνύματα από τους φαν του είδους.

Είναι μια ταινία δράσης που απαρτίζεται από κακούς και άτακτους ήρωες που στην προκειμένη περίπτωση θα κληθούν να κάνουν το καλό βοηθώντας -για πρώτη και ίσως μοναδική φορά- τις Αρχές. Στην εν λόγω ταινία θα δούμε και το comeback του ρόλου του Joker στους κινηματογράφους, με τη βοήθεια του πολυμήχανου ηθοποιού Jaret Leto και, αναμφίβολα, αναμένεται για ακόμη μια φορά να θριαμβεύσει και να μαγνητίσει τα βλέμματα. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε την ταλαντούχα και κατά γενική ομολογία γυναικάρα, Margot Robbie, τον Will Smith, τον Jaret Leto, τον γιο του θρυλικού ηθοποιού Clint Eastwood, Scott, την πρωταγωνίστρια της πετυχημένης σειράς «How to Get Away with Murder», Viola Davis, και πολλούς άλλους αστέρες του αμερικανικού κινηματογράφου. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αρχές του Αυγούστου.

«Warcraft»

Εντάξει, εδώ δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Οι προσευχές εκατομμυρίων ανδρών εισακούστηκαν, με αποτέλεσμα τον προσεχή Ιούνιο να έχουμε την πρεμιέρα της κινηματογραφικής ταινίας «Warcraft». Πρόκειται για τη μεταφορά της γνωστής σειράς παιχνιδιών της Bizzard «War of Warcraft», στις σκοτεινές αίθουσες του πλανήτη που, όπως όλοι οι gamers οφείλουν να γνωρίζουν, αφηγείται τον πόλεμο μεταξύ των δύο παρατάξεων, Horde και Alliance. Σκηνοθέτης αυτή της επικής -αναμένεται να είναι τουλάχιστον- ταινίας ανέλαβε ο Duncan Jones και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους Travis Fimmel (ναι, o Ragnar από το «Vikings»), Paula Patton, Ben Foster, Dominic Cooper, Toby Kebbell, Ben Schnetzer, Rob Kazinsky και Daniel Wu. Για την ιστορία, το «WoW» αναδείχθηκε ως το πιο εθιστικό παιχνίδι όλων των εποχών.

«Alice Through the Looking Glass»

Έχετε και εσείς τα δίκια σας. Πώς μπορεί να επιστρέφει η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων χωρίς τη σκηνοθετική ματιά του πολυτάλαντου Tim Burton; Αυτό ίσως να είναι το πιο αρνητικό σημείο της ταινίας, αν και ο κ. Burton δεν είναι τελείως εκτός, αφού είναι ένας εκ των παραγωγών. Η Αλίκη (Mia Wasikowska), λοιπόν, επιστρέφει μετά από έξι χρόνια στον χώρο του «εγκλήματος» και αυτή τη φορά θα κάνει τα πάντα για να σώσει τον φίλο της, τον Mad Hatter (Johnny Depp), του οποίου το μυαλό βυθίστηκε περισσότερο στο σκοτάδι. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να απευθυνθεί στον Χρόνο (Sacha Baron Cohen) τον ίδιο. Και σίγουρα, δεν θα είναι ό,τι καλύτερο. Στην ταινία θα δούμε πάνω-κάτω τους ίδιους ηθοποιούς, αλλά και την τελευταία κινηματογραφική ερμηνεία του αξέχαστου ηθοποιού Alan Rickman, που, ως γνωστόν, πρωταγωνίστησε με επιτυχία στη σειρά ταινιών «Harry Potter» και στην εν λόγω ταινία δανείζει τη φωνή του στον ρόλο του The Caterpillar. Η ταινία θα κυκλοφορήσει τέλος Μαΐου.

«Ghostbusters»

Το trailer της ταινίας έχει περίπου μισό εκατομμύριο dislikes στο YouTube και περίπου 200.000 like. Με άλλα λόγια, το comeback της ταινίας του ’80 δεν βρήκε σύμφωνο τον διαδικτυακό κόσμο. Εδώ, όμως, μιλάμε για μια πιο κωμική συνέχεια του «Ghostbusters», απαρτιζόμενη από γυναίκες. Και τι γυναίκες! Η ξεκαρδιστική Melissa McCarthy, η απολαυστική Kristen Wiig, η Kate McKinnon και η Leslie Jones θα αναλάβουν την εξόντωση των φαντασμάτων, προκαλώντας μας υστερικά γέλια. Και επειδή, όπως σε κάθε ταινία των τελευταίων χρόνων, οι κοιλιακοί είναι must και αναπόσπαστο στοιχείο, εδώ ένας Hemsworth θα βγάλει το φίδι από την τρύπα και πιο συγκεκριμένα ο μικρότερος, Liam. H ταινία θα κυκλοφορήσει κάπου στα μέσα Ιουλίου.

«Now You See Me 2»

Η πρώτη ταινία της «συμμορίας των Μάγων» ενθουσίασε, γιατί να μην υπάρξει και συνέχεια; Έτσι, τρία χρόνια μετά από την πρώτη ταινία, το «Now You See Me» επιστρέφει στις σκοτεινές αίθουσες του πλανήτη. Στην εν λόγω ταινία θα συναντήσετε πολύ καλά οπτικά εφέ, ανατροπές, ενδιαφέρουσα πλοκή και, φυσικά, μαγεία. Βέβαια, πολλοί είδαν με αρνητικό μάτι την πρώτη ταινία, αφού σε καμία περίπτωση δεν βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, δεν έχει ίχνος ρεαλιστικότητας και σε κάποιες από τις σκηνές λες, ε, αυτό δεν γίνεται. Εάν, όμως, ψάχνεις για ταινίες ποιότητας θα μπορούσες κάλλιστα να δεις σε επανάληψη το «The Shawshank Redemption», αν ψάχνεις για δράση, δες αυτό! Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Woody Harrelson, Lizzy Caplan, Dave Franco, Morgan Freeman, Michael Caine και MélanieLaurent. Ενδιαφέρον, σ’ αυτή τη δεύτερη συνέχεια της ταινίας, θα έχει, αναμφίβολα, η προσθήκη του ηθοποιού Daniel Radcliffe. Του Harry Potter ντε! Η ταινία κυκλοφορεί τον Ιούνιο.

«Finding Dory»

Το «Finding Nemo» επιστρέφει κι αυτή τη φορά η «Dory» θα είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια. Ήταν αναπόφευκτο, άλλωστε. Η Ellen DeGeneres, λοιπόν, αναλαμβάνει για ακόμη μια φορά να δώσει τη φωνή της στο αστείο αυτό ψαράκι, που αυτή τη φορά όλα τα φώτα είναι «στραμμένα» πάνω του. Η ταινία «Finding Dory» βγαίνει στους κινηματογράφους στα μέσα Ιουνίου. Ποιος είπε πως animation και action δεν πάνε μαζί;

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση

Η προβολή και παρουσίαση της ταινίας μικρού μήκους του Ανδρέα Σεϊτάνη θα γίνει το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου
Kathimerini.com.cy
 |  ΣΙΝΕΜΑ
X