ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φεστιβάλ Καννών: Αποδοκιμάστηκε το «Personal Shopper»

Δεν άρεσε η ταινία του Ολιβιέ Ασαγίας, με πρωταγωνίστρια την Κρίστεν Στιούαρτ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αρνητικές, ως επί το πλείστον, ήταν οι εντυπώσεις που άφησε η νέα ταινία του Γάλλου σκηνοθέτη Ολιβιέ Ασαγίας, «Personal Shopper», κατά τη χθεσινή προβολή στο φετινό διαγωνιστικό πρόγραμμα των Καννών.

Σκηνοθέτης και πρωταγωνίστρια να συνεργάστηκαν με μεγάλη επιτυχία κατά το προηγούμενο κινηματογραφικό τους εγχείρημα, την ταινία «Σύννεφα του Σιλς Μαρία», ταινία στην οποία η Στιούαρτ ανέδειξε το υποκριτικό της ταλέντο. Ωστόσο, το αποτέλεσμα της δεύτερής τους συνεργασίας δεν τους δικαίωσε.
Σύμφωνα με την πλοκή της ταινίας, η Στιούαρτ παίζει τον ρόλο της Μορίν και εργάζεται ως προσωπική βοηθός μιας διάσημης στον χώρο της μόδας γυναίκας. Από αυτή τη συνεργασία προκύπτουν διάφορα προβλήματα. Τα προβλήματα αυτά δεν εδράζονται σε επιφανειακούς λόγους, αλλά σε βαθύτερα αίτια, όπως είναι η πάλη του φαίνεσθαι με το είναι, του κόσμου των υλικών αγαθών και του πνεύματος.

Σύμφωνα με το σενάριο της ταινίας, η Μορίν πραγματοποιεί προσπάθειες για να επικοινωνήσει με το πνεύμα του πεθαμένου δίδυμου αδερφού της, ενώ επιδιώκει να μάθει ποιος κρύβεται πίσω από τα μυστήρια μηνύματα που παίρνει στο κινητό της. Και όλα αυτά, ενόσω νιώθει ότι η ζωή της απειλείται, αφού σημειώνεται στην πλοκή και ένας φόνος.

Ο σκηνοθέτης επιδιώκει να πάρει την ταινία ένα βήμα παρακάτω, προσπαθώντας να εντάξει σε αυτήν μηχανισμούς τρόμου. Σύμφωνα με την κριτική, λοιπόν, που ασκήθηκε, είναι ακριβώς αυτή η προσπάθεια που φαίνεται να μειώνει την αξία της ταινίας, επειδή παρουσιάζει μεν ενδιαφέρον, αλλά ο «αχταρμάς» αυτός των ειδών καταλήγει, λίγο ή πολύ, αποτυχημένος, αποδυναμώνοντας την πλοκή.

Παρά τις αρνητικές αυτές κριτικές, η αντιμετώπιση της πρωταγωνίστριας από τους ειδήμονες του είδους υπήρξε αρκετά θετική, μιας και υποστήριξαν ότι αντεπεξέρχεται αρτίως στον ρόλο της.

 

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση