ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Μέριλ Στριπ εντυπωσιάζει στην ταινία «Florence: Φάλτσο Σοπράνο»

Μία ξεκαρδιστική και συνάμα συγκινητική ταινία, που λαμβάνει θετικότατες κριτικές

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η ταινία «Florence: Φάλτσο Σοπράνο», η οποία αναμένεται σύντομα στις κυπριακές κινηματογραφικές αίθουσες, βασίζεται στην πραγματική ιστορία της σοπράνο Florence Foster Jenkins.

Στα σκηνοθετικά ηνία βρίσκεται ο Στίβεν Φρίαρς, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντούμε ονόματα μεγάλων αστέρων, όπως είναι οι Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Μέριλ Στριπ, Χιου Γκραντ και Σάιμον Χέλμπεργκ.

Σύμφωνα με την πλοκή, η Νεοϋορκέζα Florence Foster Jenkins είναι μία κοσμική, στην οποία αρέσει πάρα πολύ η όπερα και πιστεύει πως έχει απίστευτα καλή φωνή για το είδους αυτού του τραγουδιού. Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική από την ιδέα που έχει για τον εαυτό της, μιας και όχι μόνο δεν έχει καλή φωνή, αλλά είναι εντελώς φάλτσα.

Από την ψευδαίσθησή της όχι μόνο δεν την βγάζει ο σύζυγός της, αλλά, αντιθέτως, της ενισχύει κιόλας τη μεγάλη ιδέα που έχει για τον εαυτό της. Ο σύζυγός της είναι ένας Άγγλος αριστοκράτης και ηθοποιός, ο οποίος τυγχάνει να είναι και μάνατζέρ της. Όταν η Florence παίρνει την απόφαση να δώσει κονσέρτο στο Carnegie Hall το 1944, ο σύζυγος και μάνατζέρ της έχουν να αντιμετωπίσουν μία τεράστια πρόκληση.

Η διεθνής κριτική έχει δει με θετικό μάτι την ταινία, χαρακτηρίζοντας τις ερμηνείες ως ερμηνείες αξιώσεων. Η Μέριλ Στριπ «κεντάει» στον πρωταγωνιστικό ρόλο, εξαιρετική ερμηνεία μάλλον αναμενόμενη από μία ηθοποιό του βεληνεκούς της Μέριλ Στριπ, η οποία βραβεύτηκε κατά το παρελθόν τρεις φορές με Όσκαρ.

Η ταινία έχει χαρακτηριστεί ιδιαίτερα πετυχημένη στο είδος της, με ξεκαρδιστικές, αλλά και συγκινητικές στιγμές, αποτελώντας μία απολαυστική διασκευή της πραγματικής ιστορίας της καλτ τραγουδίστριας της όπερας. Μάλιστα, η Τζένκινς κατάφερε όντως να διαπρέψει στη Νέα Υόρκη κατά τις δεκαετίες του ‘30 και του ‘40.

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση