ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το ελληνικό «Suntan» βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Εδιμβούργου

Η ταινία παρουσιάζει την πορεία ενός ανθρώπου από την ερωτική τρέλα στην απόγνωση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το ελληνικό «Suntan», η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, μετά το «Bank Bang» και το «Wasted Youth» έχει στις βαλίτσες της το βραβείο καλύτερης ταινίας από το διεθνές τμήμα του 70ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία έκανε πρεμιέρα στη Βρετανία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, ενώ η διεθνής κριτική επιτροπή της διοργάνωσης αποτελείτο από εξέχουσες προσωπικότητες όπως είναι ο Άνγκους Μακφάντιεν, Σάντι Φροστ και Ματ Μίλερ.
Σε τοποθετήσεις της, η επιτροπή δήλωσε πως υπήρχαν εξαιρετικά φιλμ στο διεθνές διαγωνιστικό, αλλά το «Suntan» είχε ιδιαίτερη απήχηση σε αυτούς, μιας και αντικατοπτρίζει την πορεία ενός ανθρώπου «από την ερωτική τρέλα στην απόγνωση».

Η Κριτική Επιτροπή επίσης εξήρε την εξαιρετική ερμηνεία του πρωταγωνιστή της ταινίας, Μάκη Παπαδημητρίου.
Σε δηλώσεις του ο σκηνοθέτης Αργύρης Παπαδημητρόπουλος δήλωσε πως είναι εξαιρετικά ευτυχισμένος για τη συγκεκριμένη βράβευση σε ένα Φεστιβάλ που παρακολουθούσε από τον καιρό που ήταν φοιτητές, θαυμάζοντας τις ταινίες που βραβεύονταν. Προσέθεσε επίσης πως τότε δεν μπορούσε ούτε καν να φανταστεί πως στο μέλλον θα γινόταν αυτός ο αποδέκτης του συγκεκριμένου βραβείου.

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στην Αντίπαρο και σε αυτήν ο Μάκης Παπαδημητρίου παίζει τον ρόλο του Κωστή. Ο Κωστής είναι γιατρός στο επάγγελμα και είναι 42 ετών. Καταφτάνει στο νησί με σκοπό να αναλάβει την τοπική κλινική. Διάγει τον βίον του στο μικρό νησί με συγκρατημένο και καρτερικό τρόπο, όντας ιδιαίτερα ντροπαλός και εσωστρεφής. Η καθημερινότητά του χαρακτηρίζεται από ηρεμία και χαμηλούς τόνους, ιδιαίτερα κατά την εποχή του χειμώνα που το νησί είναι ιδιαίτερα ήσυχο. Η τοπική κοινότητα και η καθημερινότητα του γιατρού σημαδεύουν και αυτές με τον δικό τους τρόπο τη ζωή και την πορεία του στο μικρό νησί. Και όμως, όλα ανατρέπονται, από τη στιγμή που ο γιατρός θα συναντήσει μία ομάδα από νεαρούς τουρίστες, από την οποία παρέα θα ερωτευτεί τη 19χρονη Άννα, την οποία υποδύεται η ηθοποιός Έλλη Τρίγγου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση