ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το σκάνδαλο της λίστας του Παναμά εμπνέει ταινία

Παραγωγός και ίσως σκηνοθέτης της ταινίας αναμένεται να είναι ο Στίβεν Σόντερμπεργκ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το νέο εγχείρημα του Στίβεν Σόντερμπεργκ, σε συνεργασία με τους Λόρενς Γκρέϊ, Μάϊκλ Σούγκαρ και Σκοτ Μπερνς αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και εμπνέεται από το πρόσφατο σκάνδαλο με τα χαρτιά του Παναμά, που απασχόλησε και συνεχίζει να απασχολεί τη δημοσιότητα. Οι διακεκριμένοι δημιουργοί θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την παραγωγή της ταινίας. Αξίζει να σημειωθεί πως στην ταινία δεν έχει ακόμα δοθεί τίτλος. Στα δε σκηνοθετικά ηνία θα συναντήσουμε τον Σκοτ Μπερνς.

Ως προς την πλοκή της αναμενόμενης ταινίας, αυτή θα εδράζεται στο περιεχόμενο του βιβλίου «The Secrecy World», με συγγραφέα τον Τζέϊκ Μπέρνστεϊν, μέλους της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ). Υπενθυμίζεται ότι ο Μπέρνστεϊν είναι ο ιθύνων νους πίσω από τη δημοσιοποίηση της βάσης δεδομένων των εταιρειών της λίστας, καθώς επίσης και των μετόχων και δικαιούχων τους που εμπλέκονταν στο σκάνδαλο.

Το συγκεκριμένο βιβλίο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και θα έχει έντονο ενδιαφέρον ως προς τις κοινωνικοπολιτικές αποκαλύψεις του. Το βιβλίο θα εκδώσει ο Χένρι Χολτ και αυτό αναμένεται να γίνει κατά το φθινόπωρο του 2017.

Σε αυτό το βιβλίο γίνεται αναφορά ως προς τον τρόπο με τον οποίο έντεκα εκατομμύρια αρχεία που περιλαμβάνονταν στη λίστα αξιοποίησαν ένα συγκεκριμένο νόμο του Παναμά, για προσωπικό τους συμφέρον, αποφεύγοντας την άσκηση ελέγχου, μέσω της εταιρείας «Μοσάκ - Φοσένκα». Τόσο η ταινία όσο και το βιβλίο, θα κάνουν επίσης σημαντικές αναφορές σε παρανομίες πολύ γνωστών εταιρειών και τραπεζών, καθώς επίσης και στον τρόπο με τον οποίο ενεπλάκη η Αμερική στην υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση