ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Les Visiteurs : La Révolution»: μία γαλλική ταινία αξιώσεων

Η κωμωδία φαντασίας μάς μεταφέρει στην προβληματική εποχή της Γαλλικής Επανάστασης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η γαλλική κωμωδία φαντασίας «Les Visiteurs : La Révolution» (The Visitors: Bastille Day), με τον ελληνικό τίτλο «Πάμε για Επανάσταση;» ή οι «Επισκέπτες», σε σκηνοθεσία Jean-Marie Poiré και με πρωταγωνιστές τους Christian Clavier, Franck Dubosc και Jean Reno προβάλλεται στους κινηματογράφους με σκοπό να σκορπίσει γέλιο στο κυπριακό κινηματογραφικό κοινό.

 Σύμφωνα με την πλοκή, εγκλωβισμένοι κάπου στους μακριούς διαδρόμους της Ιστορίας, σ` ένα τρελό ταξίδι στον χρόνο, ο Γκοντεφρόι ντε Μονμιράιγ και ο πιστός υπηρέτης του, Ζακουάγ, ξεβράζονται σε μια περίοδο συγκλονιστικών πολιτικών εξελίξεων και κοινωνικών ανακατατάξεων: τη Γαλλική Επανάσταση.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, οι απόγονοι του Ζακούιγ, φανατικοί επαναστάτες, καταλαμβάνουν το κάστρο και όλα τα περιουσιακά στοιχεία των απογόνων του Γκοντφρουά, αλαζόνων αριστοκρατών που τρέπονται σε φυγή με τη ζωή τους να κρέμεται από μία κλωστή!

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για μία γαλλική ταινία η οποία έχει κερδίσει πολύ καλές κριτικές στο σύνολό της, με τους περισσότερους κριτικούς να τη χαρακτηρίζουν ξεκαρδιστική. Μάλιστα, στις γαλλικές κινηματογραφικές αίθουσες έχει «κόψει» κάπου 1,5 εκατομμύρια εισιτήρια. Από την άλλη, δεν λείπουν και οι χλιαρές κριτικές, από ανθρώπους του κινηματογράφου, που χαρακτήρισαν τα αστεία της «χονδροειδή», χωρίς να απαρνούνται όμως ότι εν γένει βρήκαν την ταινία αστεία και γέλασαν με αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι η ταινία προβάλλεται αυτές τις ημέρες στις κυπριακές κινηματογραφικές αίθουσες.  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση