ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο «Jason Bourne» επιστρέφει για πέμπτη φορά στη μεγάλη οθόνη

Στην ταινία αναδεικνύεται και το κύμα οργής που προκάλεσε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Οι λάτρεις των ταινιών φαντασίας και δράσης ανυπομονούσαν πολύ για την επιστροφή του Jason Bourne και η στιγμή για να τερματιστεί η αγωνία τους έφτασε, αφού αυτή την περίοδο προβάλλεται στις κυπριακές κινηματογραφικές αίθουσες η αναμενόμενη ταινία δράσης.

Πρόκειται για την πέμπτη ταινία της σειράς, αλλά ουσιαστικά αποτελεί το σίκουελ του τρίτου μέρους. Το 2007, μάλιστα, ο πρωταγωνιστής Matt Damon είχε δηλώσει πως δεν επιθυμεί να κάνει άλλο «Bourne», δήλωση την οποία ανακάλεσε το 2008. Το 2010, ωστόσο, ο ίδιος αποκάλυψε πως ένα νέο μέρος είναι «τουλάχιστον πέντε χρόνια μακριά». Ακολούθησε το 2012 το «Η Κληρονομιά του Μπορν» (χωρίς τον Damon), κάτι σαν νέο κεφάλαιο, αλλά η Universal μπήκε σε σκέψεις μετά τις μέτριες κριτικές. Παρόλα αυτά, κι αυτό θα επιστρέψει με δικό του, αυτόνομο σίκουελ. Στις 15 Σεπτεμβρίου του 2014, ανακοινώθηκε αυτό το πέμπτο μέρος.

Πρόκειται για μία κατασκοπική ταινία, σε σκηνοθεσία Paul Greengrass και με πρωταγωνιστές τους Alicia Vikander, Julia Stiles και Matt Damon.

Μάλιστα, το κύμα οργής που προκάλεσε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και οι διαδηλώσεις των τελευταίων ετών ενέπνευσαν τον σκηνοθέτη της ταινίας.

Ο ρόλος της Ελλάδας στην πλοκή της νέας ταινίας περιέχει σκηνές δράσης και πιστολίδι την ώρα που η Αθήνα φλέγεται κυριολεκτικά από τα επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών.

Μάλιστα, σε μία σκηνή ο πρωταγωνιστής αρπάζει μία μολότοφ από το χέρι ενός κουκουλοφόρου για να τη χρησιμοποιήσει ως όπλο εναντίον αυτών που τον καταδιώκουν.

Εξαιτίας της γραφειοκρατίας, τα γυρίσματα δεν έγιναν στην Αθήνα, αλλά στην Τενερίφη, ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση

Η προβολή και παρουσίαση της ταινίας μικρού μήκους του Ανδρέα Σεϊτάνη θα γίνει το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου
Kathimerini.com.cy
 |  ΣΙΝΕΜΑ
X