ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θερινό σινεμά απόψε με 5 ταινίες μικρού μήκους στην Πάφο

Οι ταινίες θα προβληθούν στον υπαίθριο χώρο του «Τεχνόπολις 20»

ΚΥΠΕ

Η αποψινή καλοκαιρινή βραδιά κινηματογράφου στον υπαίθριο χώρο του «Τεχνόπολις 20» θα προβάλει 5 ταινίες μικρού μήκους.

Πρόκειται για την ταινία Out of sight των David Hands & Χριστίνα Γεωργίου, 5’, με τίτλο «Μνήμες από κάποια Χριστούγεννα ξαναξυπνούν σ` ένα εγκαταλειμμένο σπίτι».

Ακολουθεί η ταινία «The Immortalizer» του Μάριου Πιπερίδη. Σύμφωνα με την υπόθεση, στην τουρκοκρατούμενη Κύπρο του 19ου αιώνα, ένας πατέρας χάνει την κόρη του και καλεί στο σπίτι του το μοναδικό άνθρωπο που μπορεί να την κρατήσει στη ζωή.

Η ταινία «Η ορχήστρα είναι η πόλη» της Minos Papas είναι μια ταινία μικρού μήκους με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και την πόλη της Λευκωσίας να ακολουθεί τους ρυθμούς της μουσικής.

Η ταινία «Letters to Cyprus» των Sholeh Zahraei & Kamil Saldun, 22’, περιγράφει μια Κύπρια που επιστρέφει στο σπίτι της το οποίο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στον πόλεμο του 1974. Ένα συναισθηματικό και επώδυνο ταξίδι στο παρελθόν αρχίζει όπου βρίσκεται αντιμέτωπη με γλυκόπικρες αναμνήσεις. Η ταινία βασίζεται σε πραγματικές επιστολές από το 1974 όπου ένα νεαρό κορίτσι από τη Βρετανία και ένα κορίτσι από την Κύπρο αλληλογραφούσαν.

Η βραδιά συνεχίζεται με την ταινία «Αγρινούι» του Αλέξη Χαβιαρά. Η ταινία animation εστιάζει σε μια νεαρή φοράδα που επισκέπτεται την Κύπρο για να λάβει μέρος σε αγώνες. Δεν φτάνει η απογοήτευση από την αποτυχία, έρχεται σε ρήξη και με τον πατέρα της. Εγκαταλείπει τον Ιππόδρομο και περιπλανώμενη θα γνωρίσει νέους φίλους που θα την βοηθήσουν να επανακτήσει το χαμένο της κουράγιο. Οι διάλογοι είναι γραμμένοι στην κυπριακή διάλεκτο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση

Η προβολή και παρουσίαση της ταινίας μικρού μήκους του Ανδρέα Σεϊτάνη θα γίνει το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου
Kathimerini.com.cy
 |  ΣΙΝΕΜΑ
X