ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:15
 

Εύφημος Μνεία στην «Η ασήμαντη ζωή της Ελένης Παυλή» του Μιχάλη Χαπέσιη

Μία διάκριση στο διεθνές διαγωνιστικό του 40ού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Newsroom K

Εύφημος Μνεία απονεμήθηκε στην ταινία «Η ασήμαντη ζωή της Ελένης Παυλή» του σκηνοθέτη και παραγωγου Μιχάλη Χαπέσιη στο διεθνές διαγωνιστικό Τμήμα του 40ού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας που πραγματοποιήθηκε απο τις 18 έως τις 23 Σεπτεμβρίου στη Δράμα.

Η ταινία του Μιχάλη Χαπέσιη ήταν η μόνη κυπριακή ταινία που είχε να επιλεγεί να συμμετάσχει στο διεθνές διαγωνιστικό. Από την Ελλάδα είχαν επιλεγεί οι ταινίες «Play»του Β. Λυμπερόπουλου, «Φράγμα» του Γ. Τελτζίδη και «Ράγες» της Ε. Φέσσα.

Η κριτική επιτροπή του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας αποτελείτο από τον Πρόεδρο Νίνο Φένεκ Μικελίδη και μέλη τους Huysmans Christie, Filipe Pereira, Goran Radovanovic και Katia Scarton- Kim.

Ο παραγωγός και σκηνοθέτης Μιχάλης Χαπέσιης είναι Κύπριος που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Τον Φεβρουάριο του 2001 δημιούργησε την Michael P. Hapeshis LTD (Acanthus Films) μέσω της οποίας έχει δημιουργήσει αρκετές ταινίες μικρού μήκους, τηλεοπτικές σειρές, ντοκιμαντέρ, και δύο ταινίες μεγάλου μήκους. Ο Μιχάλης Χαπεσιης έχει λάβει το Βραβείο Τεχνικής και Καλλιτεχνικής Αριστείας στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, τον Μάρτιο του 2007. Ο Μιχάλης Χαπέσιης είναι μέλος του Βασιλικού Ινστιτούτου Βρετανών Αρχιτεκτόνων και Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Ο Μιχάλης Χαπέσιης συμμετείχε ξανά στο Φεστιβάλ Ταινιών  Μικρού Μήκους Δράμας με την ανεξάρτητη ταινία «Αντίδοτον» η οποία απέσπασε το Βραβείο «Έλληνες του Κόσμου».

H ταινία
Η ταινία πραγματεύεται την ζωή των Ελλήνων Κύπριων μεταναστών στο Λονδίνο μετά τη δήλωση της Βρετανίδας πρωθυπουργού ότι οι πολίτες του κόσμου δεν έχουν γνώση του τι είναι ιθαγένεια. Μέσα από τον φακό μιας απλής κόρης, συζύγου και μητέρας (της Ελένης Παυλή) βλέπουμε την καθημερινή πάλη για να διατηρηθούν οι απλές ισορροπίες της καθημερινής ζωής, την αγάπη και φροντίδα για τους γονείς, την κρίση ταυτότητας και πολιτιστικής κληρονομιάς και την αποξένωση της τρίτης γενεάς.

Ο Μιχάλης Χαπέσιης έκανε την παραγωγή, συνέγραψε το σενάριο και σκηνοθέτησε την ταινία. Παίζουν οι Αννα Σάββα, Δημήτρης Ανδρεάς, Ανδρέας Καρράς, Ελεάνα Κίτιεφς, Τζέικ Μάρσαλ, Πατέρας Παύλος.

40ό Φεστιβάλ Ταινιών  Μικρού Μήκους Δράμας
Στο ελληνικό διαγωνιστικό την ανώτατη διάκριση «Χρυσός Διόνυσος» έλαβε η ταινία «Play» σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Λυμπερόπουλου. Το δεύτερο βραβεί «Αργυρός Διόνυσος» απονεμήθηκε στην ταινία «Κατάψυξη» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Νάκου.

Το Βραβείο του Διεθνούς διαγωνιστικόυ 2017 «Grand Prix 2017» απονεμήθηκε στην ταινία «Imago» του Raymund Ribay Gutierrez από τις Φιλιππίνες. Το Δεύτερο Βραβείο δόθηκε στην ταινία «Genaro» των Andres Porras και Jesus Reyes από την Κολομβία και το Βραβείο EFA «ΔΡΑΜΑ 2017», της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου απονεμήθηκε στην ταινία «The circle» (Ο κύκλος) της Ruken Tekes από την Τουρκία.

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση

Σχεδόν 40 χρόνια μετά την πρώτη ταινία, βρίσκεται φέτος στο Φεστιβάλ Καννών για να παρουσιάσει την τελευταία εκδοχή του αμίμητου ήρωα, με τίτλο «Rambo V: Last Blood».

Ο Ράμπο έγινε 73 ετών

Στην τελευταία ταινία «Rambo V: Last Blood», ο αμίμητος ήρωας μάχεται ένα μεξικανικό καρτέλ ναρκωτικών
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΙΝΕΜΑ
X