ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:58
 

Με το βλέμμα στο μέλλον η Ένωση Σκηνοθετών Κύπρου

Στις προτεραιότητες του νέου συμβουλίου είναι η κατοχύρωση του επαγγέλματος του σκηνοθέτη

Newsroom K

Στις 23 Σεπτεμβρίου εξελέγη το νέο της Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου και στην πρώτη συνεδρία οριστικοποιήθηκε η νέα σύνθεση του Συμβουλίου. Πρόεδρος ορίστηκε η Ντάινα Παπαδάκη και γραμματέας η Έλενα Αλωνεύτη, ταμίας ο Μιχάλης Καλοπαίδης, εκπρόσωπος Κινηματογράφου ο Κύρος Παπαβασιλείου, εκπρόσωπος Τηλεόρασης ο Κώστας Χατζησταύρου και εκπρόσωπος Δημοσίων Σχέσεων ο Νίκος Ταμάσιος.


Το Νέο Συμβούλιο παραμένει προσηλωμένο στη διασφάλιση του μέλλοντος των Κύπριων σκηνοθετών και φυσικά θα συνεχίσει το έργο του προηγούμενου συμβουλίου, το οποίο κατέβαλε άοκνες προσπάθειες για τη βελτίωση και επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του κλάδου.

Η νέα πρόεδρος του συμβουλίου Ντάινα Παπαδάκη είπε στην «Κ» ότι στόχοι του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου εξακολουθούν να είναι η κατοχύρωση των πνευματικών δικαιωμάτων του σκηνοθέτη, η προώθηση του έργου των Κύπριων σκηνοθετών στην Κύπρο και σε διεθνές επίπεδο και η συμβολή της Ένωσης στη δημιουργία σχεδίων και νομοθετικών πλαισίων για την ανάπτυξη του κινηματογράφου και της οπτικοακουστικής βιομηχανίας της Κύπρου.

Ένα από τα κύρια προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου είναι η κατοχύρωση του επαγγέλματος του σκηνοθέτη στην Κύπρο, προκειμένου να προστατεύσει και να διασφαλίσει το μέλλον των Κυπρίων σκηνοθετών και ταυτόχρονα να αναπτύξει και να ενισχύσει την κινηματογραφική και τηλεοπτική βιομηχανία στην Κύπρο και όπως δήλωσε η κ. Παπαδάκη η βελτίωση των συνθηκών εργασίας των επαγγελματιών του χώρου, η εκπαίδευση και εξειδίκευση των μελών της ΕΣΚ και η συμβολή της στην ανάπτυξη της κινηματογραφικής παιδείας στην Κύπρο είναι από τις βασικές παραμέτρους που θα εξακολουθήσει η Ένωση να ενισχύει και να προωθεί. 

Η Ντάινα Παπαδάκη λέει στην «Κ» «Το όραμά μου ως νέας προέδρου της ΕΣΚ είναι να υπηρετήσω άξια αυτούς τους στόχους και να συνεισφέρω στην κοινή προσπάθεια ανάπτυξης της κυπριακής οπτικοακουστικής βιομηχανίας και βελτίωσης των συνθηκών εργασίας των επαγγελματιών του χώρου.».

Πρόσφατα δε το ΡΙΚ ανακοίνωσε τη συνεργασία με την Ένωση και το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, ώστε κάθε Τρίτη το ΡΙΚ2 να μεταδίδει ταινίες μικρού μήκους Κυπρίων σκηνοθετών.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Ο τουρκικός στρατός εμποδίζει το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας

«Ας είναι καλά οι θερμοκέφαλοι! Με κλειστό οσόφραγμα και στείλαμε το μισό τουριαμό στα Καταχόμενα... ...»
Pink  |  08:11

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση