ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στον Δρ. Βάσο Καραγιώργη το «Βραβείο Επιτευγμάτων Ζωής στην Έρευνα»

O Δρ. Βάσος Καραγιώργης, αποτελεί μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της επιστήμης της Αρχαιολογίας στην Κύπρο και διεθνώς

Newsroom K

Στον διακεκριμένο Κύπριο αρχαιολόγο Δρ. Βάσο Καραγιώργη απονεμήθηκε από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) το «Βραβείο Επιτευγμάτων Ζωής στην Έρευνα» για την ανεκτίμητη συνεισφορά του στην αρχαιολογική έρευνα και στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Μετρώντας 65 χρόνια επιστημονικής προσφοράς και πλούσιου έργου, ο Δρ. Βάσος Καραγιώργης, αποτελεί μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της επιστήμης της Αρχαιολογίας στην Κύπρο και διεθνώς.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, στο πλαίσιο της «Βραδιάς του Ερευνητή 2018», που διοργανώθηκε για 12η συνεχή χρονιά. Το βραβείο αποτελεί την ύψιστη διάκριση στο τόπο μας και απονέμεται σε εξέχουσες προσωπικότητες για την προσφορά τους στην έρευνα.
Απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΠΕ, Χρήστος Πατσαλίδης, ανέφερε ότι «το ΙΠΕ αποδίδει σήμερα μια οφειλόμενη τιμή σε ένα επιστήμονα που έχει συνδέσει το όνομα του με την αρχαιολογική έρευνα, ένα ακούραστο σκαπανέα της προσφοράς στην επιστήμη και στον τόπο». Ο κ. Πατσαλίδης πρόσθεσε πως μέσα από την απονομή του «Βραβείου Επιτευγμάτων Ζωής στην Έρευνα» του ΙΠΕ, επιβραβεύεται αφενός η αριστεία, αναδεικνύοντας το έργο αξιόλογων προσωπικοτήτων που διακρίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο και αφετέρου δημιουργούνται κίνητρα, έμπνευση και ελπίδα στη νέα γενιά.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο Δρ. Καραγιώργης ευχαρίστησε θερμά το ΙΠΕ για τη βράβευση αναφέροντας πως αποδέχεται αυτή την τιμή ως εκπρόσωπος της γενιάς που μεγάλωσε στα δύσκολα χρόνια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, παλεύοντας μέσα σε συνθήκες αντίξοες για επιστημονική εξέλιξη. «Σήμερα τιμάτε όλους αυτούς που ανήκουν σ’ αυτή τη γενιά. Πολλοί από μας έχουν φύγει. Η τιμή ανήκει σ’ εσάς, που δεν ξεχνάτε τους Παλαμικούς στίχους που διαλαλούν πως «ότ’ είστε μη ξεχνάτε, δεν είστε από τα χέρια σας μονάχα, χρωστάτε και σ’ όσους ήρταν, πέρασαν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δρ. Καραγιώργης.

Σημαντική θέση στην εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη, είχε η έρευνα και η τεχνολογία σε τομείς που σχετίζονται με την πολιτιστική κληρονομιά με αφορμή και το ευρωπαϊκό έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας

Το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο. Η υλοποίηση της αποστολής του επιτυγχάνεται μέσα από το σχεδιασμό και τη διαχείριση προγραμμάτων επιχορήγησης ερευνητικών έργων και καινοτομικών δραστηριοτήτων, σε συνδυασμό με την υποστήριξη της ένταξης κυπρίων ερευνητών σε ερευνητικές δραστηριότητες στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Προβλήματα στα κατεχόμενα λόγω κακοκαιρίας

«Aπό πότε αναγνωρίζουμε ότι το αεροδρόμιο Τύμπου ονομάζεται Ερτζάν;;;»
Pink  |  18:49

Ελικόπτερο της Αστυνομίας κατέγραφε την αυξημένη τροχαία κίνηση (φωτος-βίντεο)

«Εν τω μεταξύ η ουρά στον αυτοκινητόδρομο ξεκινά από τα φώτα του Καλησπέρα πέρα από τον κυκλικό κόμβο ...»
Αρμαγεδών  |  14:45

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Αυτός ο κύριος ήταν ο Διοικητής της Κ.Τ., δηλαδή ο άμεσα υπεύθυνος για τις τράπεζες. Αντί να κάμει ...»
CGA  |  10:08

Ελεύθερος ο Γ. Σιαηλής που είχε κριθεί ένοχος στην υπόθεση ΣΑΠΑ

«Καμία έκπληξη πλέον σε αυτόν τον τραγικό τόπο. Εγκληματείστε άφοβα!!!! Αυτούς ψηφίζυμε, αυτοί μας ...»
αηδιασμένος  |  20:28

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Οι πιανίστριες, που έχουν σήμερα έδρα τους την Πάφο και που ήδη έχουν δώσει μαζί τρεις συναυλίες

Ένα πιάνο: Τέσσερις πιανίστες

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνθέσεις που καλύπτουν ένα ευρύ χρονολογικό και στυλιστικό φάσμα, από τον κλασικισμό μέχρι και ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ