ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το έργο «Αιδοίων μονόλογοι» στην Πάφο

Μία παράσταση για τη γυναίκα αλλά και τον άντρα που ακόμα εμμένει σε στερεότυπα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αποσπάσματα από το πολυβραβευμένο και θρυλικό έργο «Αιδοίων Μονόλογοι» της Ηβ Ένσλερ σε αναλόγιο παρουσιάζονται σήμερα στην Πάφο με τις Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Στέλα Φυρογενη και Άννα Γιαγκιώζη.

Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικού φύλου και της Alpha Square σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου και μετάφραση Σταυρούλας Αλεξάκη.

Το θεατρικό έργο «Αιδοίων Μονόλογοι» παρουσιάζει ιστορίες βασισμένες σε συνεντεύξεις 200 γυναικών που προκαλούν γέλιο, συγκίνηση, αναστάτωση, λύπη, συμπάθεια κι έχουν στόχο να προκαλέσουν για ένα ευαίσθητο θέμα που παραμένει ταμπού ακόμα και σήμερα. Η Ηβ Ένσλερ αποδεικνύει μέσα από τα γέλια, τα δάκρυα και τα ρίγη που προκαλούν οι ιστορίες/μονόλογοι ότι το αιδοίο είναι ένα κοινό σημείο συνάντησης για άντρες και γυναίκες... σε πολλαπλά επίπεδα. Ένα αναλόγιο για τη γυναίκα και την απαραίτητη απελευθέρωση που χρωστάει στον εαυτό της, αλλά και τον άντρα που ακόμα δεν έχει ξεκολλήσει από άθλια στερεότυπα…

Το «Αιδοίων Μονόλογοι» γράφτηκε το 1996. Έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 48 γλώσσες και έχει παρουσιαστεί σε περισσότερες από 150 χώρες. Το 2011, η συγγραφέας Ηβ ’Ενσλερ τιμήθηκε με το βραβείο «Stevenson Isabelle» στα 65α Βραβεία Τοny για τη σημαντική της συμβολή στις κοινωνικές υπηρεσίες, ανθρωπιστικές, φεμινιστικές και φιλανθρωπικές οργανώσεις.

*Ακατάλληλο για άτομα κάτω των 15 ετών.

Πού/πότε:Παλιά ηλεκτρική, Πάφος, Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στις 8 μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου: € 15

Εισιτήρια στα τηλέφωνα 99699269, 99613888, 99838200, 99511071 και στο περίπτερο Τime Οut.

Τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για τα «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ» του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικού Φύλου

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

X