ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εγκαινιάστηκε η Βιβλιοθήκη Θεατρικών Κειμένων στη Γεροσκήπου

Δημιουργήθηκε και νέος χώρος στέγασης του Θεατρικού Εργαστηρίου της Κοινότητας

ΚΥΠΕ

Στην αναβάθμιση του πολιτιστικού γίγνεσθαι της Γεροσκήπου θα συμβάλει η Βιβλιοθήκη Θεατρικών Κειμένων και του νέου χώρου στέγασης του Θεατρικού Εργαστηρίου της Κοινότητας, ανέφερε ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της βιβλιοθήκης.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση εγκαινίων, ο κ. Καδής ανέφερε πως η βιβλιοθήκη έχει τις πόρτες της ανοικτές για όλα τα μέλη της κοινότητας και ευχήθηκε όπως τόσο η βιβλιοθήκη όσο και το θεατρικό εργαστήρι με τη δράση τους αναδειχθούν σε σημεία αναφοράς της πνευματικής και πολιτιστικής πορείας της κοινότητας.

H δημιουργία της βιβλιοθήκης και του θεατρικού εργαστηρίου δίνουν χώρο στα όνειρα και τις προσδοκίες των παιδιών και αναδεικνύουν την ανάγκη να εξασφαλισθεί για κάθε άτομο το δικαίωμα στη δημιουργικότητα, συμπλήρωσε. Ο υπουργός Παιδείας είπε πως ο συγκεκριμένος χώρος προκαλεί αλλά και προσκαλεί παιδιά και γονείς να ασχοληθούν με το βιβλίο, προωθώντας μεταξύ άλλων την φιλαναγνωσία και τη διά βίου μάθηση.

Ο νέος χώρος στέγασης του θεατρικού εργαστηρίου, συνέχισε, με τη θεατρική σκηνή, παιδική, εφηβική και ερασιτεχνική, θα συμβάλουν στην καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας στον τόπο.

Σε χαιρετισμό του ο δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης είπε πως η πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Σωματείου «Θεατρικό Εργαστήρι Γεροσκήπου» -με δεκαπέντε χρόνια παρουσίας- για δημιουργία βιβλιοθήκης θεατρικών κειμένων αναμένεται να συμβάλει στην περαιτέρω προώθηση των θεατρικών δρωμένων της πόλης και κατά συνέπεια στην ανάπτυξη της τέχνης του θεάτρου. Πρόσθεσε, επίσης, πως παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες το ΘΕΓ δημιουργεί τις προϋποθέσεις εκείνες που το βοηθούν να προχωρεί προς τα εμπρός, αναβαθμίζοντας τη δράση του.

Ο Νεόφυτος Παύλου, πρόεδρος του Σωματείου του ΘΕΓ, ανέφερε πως το Θεατρικό Εργαστήρι βλέποντας την τεράστια δυσκολία μιας ερασιτεχνικής ομάδας να βρει ένα κείμενο που να ενδιαφέρει, καθώς επίσης και στα ράφια των βιβλιοπωλείων να είναι πολύ μικρός ο αριθμός θεατρικών κειμένων, ιδιαίτερα Κυπρίων συγγραφέων, κυπριακών σκετς ή θεατρικών κειμένων για παιδιά, κάνει την εξεύρεση των θεατρικών κειμένων ακόμη πιο δύσκολη. Ανακοίνωσε ακόμη ακόμη πως το ΘΕΓ εργάζεται για τη δημιουργία ιστοσελίδας που θα βοηθήσει στην εύκολη εξεύρεση κάποιου κειμένου, σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε ομάδας.

Σημειώνεται ότι η βιβλιοθήκη διαθέτει για το ξεκίνημα ένα αριθμό κειμένων, ο οποίος αριθμεί γύρω στα 600, ενώ θα είναι ανοιχτή ορισμένες ώρες την εβδομάδα για ανάγνωση και δανεισμό.

 

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση