ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Πηνελόπη»: τελευταία παράσταση στη Λευκωσία

Στην Κύρια Σκηνή του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ» το έργο του Ιρλανδού Enda Walsh

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Κύρια Σκηνή του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ» παρουσιάζει την τελευταία παράσταση του συγκλονιστικού και σύγχρονου έργου του Ιρλανδού συγγραφέα Enda Walsh «Πηνελόπη» στη Λευκωσία.

Οι τέσσερις πρωταγωνιστές του έργου «Πηνελόπη» καταπατούν συνειδητά και κατ’ επιλογήν ξένη περιουσία. Η ύπαρξή τους είναι νοσηρή και ανούσια. Μεταχειρίζονται αψήφιστα τις λέξεις, σαν να είναι άδεια κελύφη. Από αυτή την οικειοθελή, χρόνια αποστράγγιση μόνο ένα πράγμα μπορεί να τους ανασύρει: η προοπτική της επιστροφής του νόμιμου ιδιοκτήτη. Αν γυρίσει ο Οδυσσέας, θα αποκατασταθεί η τάξη, άρα οι παραβάτες θα τιμωρηθούν. Μόνο αυτό έχει τη δύναμη να ενεργοποιήσει τους μνηστήρες – η επικείμενη τιμωρία και όχι η αγάπη της γυναίκας. Η Πηνελόπη είναι το μέσον, όχι ο σκοπός. Αναγκαστικά, λοιπόν, θα επιδοθούν σε διαπρύσιους λόγους για να πείσουν τη γυναίκα κάποιου άλλου να διαλέξει έναν απ’ αυτούς. Θα είναι μια διαδικασία επώδυνη, με εκλάμψεις αισιοδοξίας, απόπειρες διακωμώδησης και αλλεπάλληλες προσβολές. Όμως, αν δεν προσπαθήσουν, τότε τι νόημα θα είχε η ζωή που κατασπατάλησαν μέσα σε ξένο βιος;

Σκηνοθεσία, Κλείτος Κλείτου, μετάφραση Δέσποινα Πυρκεττή. Ερμηνεύουν οι Κωνσταντίνος Αλκιβιάδης (Αμφίνομος), Γιάννης Κόκκινος (Ευρύμαχος), Σοφοκλής Κασκαούνιας (Αντίνοος) Ανδρέας Μελέκης (Αγέλαος) και η Μόνικα Μελέκη (Πηνελόπη).

Τρίτη 22 Μαρτίου – 8:30 μ.μ. – Πολιτιστικό Κέντρο Βλαδ. Καυκαρίδης – Σατιρικό Θέατρο- Λευκωσία

Πληροφορίες και κρατήσεις: 24652800 και 99490102

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση