ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Blackout (μια μικρή διαμαρτυρία)

Μια αλλιώτικη παράσταση@ ΑΡΗΣ (Πλατεία Ηρώων)

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Blackout βασίζεται σε δύο ιστορίες από τη βραβευμένη συλλογή διηγημάτων του Χρήστου Οικονόμου «Κάτι θα γίνει, θα δεις» (Κρατικό βραβείο Διηγήματος 2011) που ζωντανεύουν σε ένα παραδοσιακό καφενείο - ταβέρνα στο κέντρο της Λεμεσού. Με την υποστήριξη της ομάδας Re-act, o Χρήστος Σαπουντζής κι η Ειρήνη Μαργαρίτη (Unemployed) παρουσιάζουν την παράσταση, «μικρή διαμαρτυρία», απέναντι σε έναν κόσμο που οι κανόνες του μοιάζουν να έχουν φτιαχτεί για λίγους.

«Ήταν από τις πιο ευτυχείς συνυπάρξεις λογοτεχνίας και θεάτρου, και για μία ώρα όσοι βρεθήκαμε σ’ αυτό το καφενείο μεταφερθήκαμε για λίγο κάπου αλλού. Έτσι, απλά, χωρίς τη βοήθεια σκηνικών ή εντυπωσιακών φωτισμών, μόνο χάρη στην αμεσότητα της ερμηνείας του Χρήστου Σαπουντζή. Αυτή η παράσταση είναι μια διαφορετική εμπειρία θεατρικής πράξης και συμμετοχής σ’ αυτήν» (Η Καθημερινή).

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Μαργαρίτη
Ερμηνεύει ο Χρήστος Σαπουντζής

Μουσική: Sancho 003
Φώτα: Νίκος Βλασόπουλος
Σκηνογράφος - Ενδυματολόγος: Κατερίνα Καλφόγλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριάννα Κρητικού
Φωτογραφίες: Ροζίτα Φοράδη, Κατερίνα Χατζηκυριάκου
Δημιουργία video: Στέφανος Κοσμίδης
Γραφιστικά: Δημήτρης Μητσόπουλος
Εκτέλεση παραγωγής: Κατερίνα Χατζηκυριάκου

Ο Χρήστος Οικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Μεγάλωσε στην Κρήτη και στον Πειραιά. Η συλλογή διηγημάτων «Η γυναίκα στα κάγκελα» ήταν το πρώτο του βιβλίο. Το «Κάτι θα γίνει, θα δεις» βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος (2011).

Η Ειρήνη Μαργαρίτη είναι ηθοποιός. Το Blackout (μια μικρή διαμαρτυρία) είναι η δεύτερη σκηνοθεσία της μετά το Unemployed (2011). Για την ποιητική της συλλογή «Φλαμίνγκο» (εκδόσεις Μελάνι), τιμήθηκε με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή «Γιάννη Βαρβέρη» της Εταιρείας Συγγραφέων.

O Χρήστος Σαπουντζής γεννήθηκε το 1966. Αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης ΒΕΑΚΗ, το 1994. Είχε συμμετοχή μέχρι τώρα σε περισσότερες από σαράντα παραστάσεις.


18 Δευτέρα, 19 Τρίτη, 20 Τετάρτη 20:30 @ ΑΡΗΣ (Πλατεία Ηρώων)
Είσοδος: € 13 / €10 ( Συμπεριλαμβάνεται ποτό)
Πληροφορίες: 77 77 77 45 E-ticket: www.rialto.com.cy
Διάρκεια: 65’

Χορηγός Επικοινωνίας: Η Καθημερινή
Χορηγός Φιλοξενίας: Mediterranean Beach Hotel

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση