ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Η Τάξη μας» του ΘΟΚ στο Φεστιβάλ Αθηνών 2016

Το έργο που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Καλαβριανός θα είναι η κυπριακή συμμετοχή

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το έργο «Η τάξη μας» του Πολωνού Ταντέους Σλομποτζιάνεκ (Kαλύτερο Εργο Πολωνικής Λογοτεχνίας 2010-Nike Literary Award) συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών 2016. Η παράσταση θα ανέβει στην Πειραιώς 260 (Χώρος Η) στις 17-18 Ιουνίου. Η παράσταση είχε ανέβει από τη Νέα Σκηνή του ΘΟΚ σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού και μετάφραση της Έρις Κύργια την προηγούμενη θεατρική περίοδο στην Κύπρο με μεγάλη επιτυχία.

Συμμετέχουν οι Γιώργος Αναγιωτός, Δέσποινα Γιαννοπούλου, Ανδρέας Κούτσουμπας, Παναγιώτης Λάρκου, Μάριος Μεττής, Κώστας Συλβέστρος, Τζωρτζίνα Τάτση, Ανδρέας Τσέλεπος, Έλενα Χαραλαμπούδη, Χάρης Χαραλάμπους.

Το έργο

Το έργο είναι εξιστορεί τα γεγονότα της πόλης Jedwabne στην Πολωνία, όταν κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και υπό γερμανική κατοχή, οι Καθολικοί Πολωνοί κάτοικοι σκότωσαν τους Εβραίους Πολωνούς συντοπίτες τους. Ήρωες του έργου  10 συμμαθητές, των οποίων τις ζωές παρακολουθούμε πριν και κυρίως μετά τα τρομερά εκείνα γεγονότα που άλλαξαν για πάντα τις ζωές τους. Ένα έργο για τις παράδοξες ανθρώπινες αντιδράσεις υπό καθεστώς πίεσης. Για τις απότομες εκείνες κινήσεις μας, που τρομάζουν κι εμάς τους ίδιους.

Για την παράσταση είχαμε μιλήσει με τον σκηνοθέτη Γιάννη Καλαβριανό και τη μεταφράστρια Έρις Κύργια. Διαβάστε εδώ τη συνέντευξή τους.

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

X