ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρεμιέρα για Πλατφόρμας Μονοδράματος Κυπρίων Δημιουργών με «Τζόρνταν»

Η παράσταση από το θεάτρο Versus στον χώρο της Παλιάς Ηλεκτρικής σημείωσε μεγάλη επιτυχία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σήκωσε αυλαία με την πρεμιέρα της παράστασης «Τζόρνταν»από το Θέατρο Versus η επίσημη πρώτη της Πλατφόρμας Μονοδράματος Κυπρίων Δημιουργών. 

Το έργο των Ανν Ρέυνολντς και Μόιρα Μπουφίνι ανέβηκε σε διασκευή και σκηνοθεσία Μαρίνου Ανωγυριάτη και με την Παναγιώτα Παπαγεωργίου στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η φετινή διοργάνωση της Πλατφόρμας Μονοδράματος αποτελεί συνέχεια της περσινής η οποία αποτέλεσε για το παφιακό κοινό μια πρώτη “γεύση” του αυτόνομου αυτού θεατρικού είδους, του οποίου το βάρος και η σημασία έχουν αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια σε όλο τον κόσμο.

Στόχος του τριετούς προγράμματος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είναι η εδραίωση στην Πάφο ενός ακόμα θεσμικού έργου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017, που βάζει στο διεθνή χάρτη όχι μόνο την Πάφο αλλά ολόκληρη την Κύπρο.

Η Πλατφόρμα Μονοδράματος συνεχίζει απόψε στις 7:00 μ.μ. με δύο παραστάσεις: τη «Rebecca», στην οποία η Χαραλαμπία Θεοφάνους φτιάχνει κόσμους και αποδίδει ποιητικά την ιστορία, δημιουργώντας μια παράσταση εμπνευσμένη και βασισμένη στον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες.

Επίσης απόψε στις 8:30 μ.μ. το Θέατρο Τσέπης παρουσιάζει το έργο του Αντώνη Τσιπιανίτη «Η Απολυμένη», σε σκηνοθεσία Μάριου Θεοχάρους, ερμηνεύει η Μαρίνα Βρόντη.

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

X