ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Και τώρα οι δυο μας», μία ρωσόφωνη παράσταση

Στόχος η εμβάθυνση των σχέσεων φιλίας με τους Ρώσους που διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο

Δελτίο Τύπου

Το Θέατρο Αντίλογος παρουσιάζει τη ρωσόφωνη παραγωγή του «Και τώρα οι δυο μας» του Αλεξάντερ Γκέλμαν. Στόχος του θεάτρου είναι η εμβάθυνση των σχέσεων φιλίας με τους Ρώσους που διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια παράσταση στη γλώσσα τους.

Το έργο

Μια από τις αρρώστιες της σύγχρονης τεχνοκρατικής κοινωνίας, που σε πολλούς καταντά εμμονή, είναι το να επιτύχω, να ανελιχθώ κοινωνικά και επαγγελματικά με οποιοδήποτε τρόπο και με οποιοδήποτε τίμημα. Αυτό μας κάνει να ξεχνούμε τον πραγματικό εαυτό μας και αυτούς που είναι δίπλα μας, στον αγώνα αναζήτησης μιας ψεύτικης ευτυχίας.

Στο βωμό της επαγγελματικής επιτυχίας έτσι όπως την παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Γκέλμαν, «Και τώρα οι δυο μας», θυσιάζεται η ηθική και η τιμιότητα, η ανθρωπιά και η αλήθεια για χάρη της επαγγελματικής ανέλιξης. Η διαπλοκή της καριέρας σε αντιπαράθεση με την τιμιότητα, σε αντιπαράθεση με την ίδια την οικογένεια. Αυτό το τεράστιο πάθος για δύναμη και εξουσία στον εργασιακό χώρο θα φέρει το ζευγάρι του έργου μας, σε ακραίες συγκρούσεις, που για να επιβιώσουν δαγκώνουν ο ένας τον άλλο σαν λυσσασμένα σκυλιά.

Αυτή είναι μια σημερινή πραγματικότητα που πρέπει να μας προβληματίσει ως κοινωνία. Άνθρωποι πνευματικά και ψυχικά αδύναμοι με εμμονές για εξουσία δημιουργούν σταδιοδρομίες επί πτωμάτων, είτε αυτό ονομάζεται οικογένεια, είτε εργασιακός ή κοινωνικός χώρος. Τέτοιοι άνθρωποι καταστρέφουν ζωές για να μην κατηγορηθούν για επαγγελματική ανικανότητα.


Παραστάσεις/πληροφορίες

Πρεμιέρα: 5 Ιουνίου, 8:00 μ.μ. Θέατρο Παλλάς, Λευκωσία
Τακτικές παραστάσεις: 7, 8, 9, 11, 12 Ιουνίου 2016, 8:00μ.μ, Θέατρο Ένα, Λεμεσός

Σκηνοθεσία: Νεοκλής Νεοκλέους Σκηνικό: Μαρία Νεοκλέους Κοστούμια: Νεοκλή Νεοκλέους, Αντρέι Κρούπα και Γιούλια Χρυσοστόμου Φωτισμός / Ήχος: Καρολίνα Σπύρου Στην παράσταση λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί: Αντρέι Κρούπα Γιούλια Χρυσοστόμου

Πληροφορίες & κρατήσεις: Λευκωσία: 99251331, Λεμεσό: 99069001

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

X