ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Αμμόχωστος Βασιλεύουσα» από το Θέατρο Ένα το καλοκαίρι

Πρόκειται για το γνωστό έργο του Κυριάκου Χαραλαμπίδη με μουσική του Σάββα Σάββα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Θέατρο Ένα παρουσιάζει αυτό το καλοκαίρι το γνωστό έργο του Κυριάκου Χαραλαμπίδη «Αμμόχωστος Βασιλεύουσα». 

Το έργο έχει επενδυθεί με μουσική του Σάββα Σάββα και είναι σε σκηνοθεσία του Φώτου Φωτιάδη. Το «Αμμόχωστος Βασιλεύουσα» φιλοδοξεί να φτάσει σε κάθε γωνιά της ελεύθερης Κύπρου με παραστάσεις που θα αρχίσουν τον ερχόμενο Ιούλιο. Η πρεμιέρα θα δοθεί στη Λευκωσία στις 10 Ιουνίου κι ακολούθως θα γίνουν παραστάσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις και Δήμους της Κύπρου.

Η παράσταση αξιολογείται ως εξαιρετικής σημασίας για την Κύπρο, ιδιαίτερα κατά την περίοδο που θα δοθεί και η οποία συμπίπτει με τις θλιβερές επετείους της τουρκικής εισβολής του 1974. Το έργο στοχεύει στη διατήρηση της μνήμης των κατεχομένων εδαφών μας και ιδιαίτερα της Αμμοχώστου, της πόλης που για 42 χρόνια παραμένει πόλη φάντασμα και χρησιμοποιείται πάντα ως διαπραγματευτικό χαρτί για τους κατακτητές της πατρίδας μας.

Το έργο είχε ανέβει τον Ιούνιο του 1993 ξανά από το θέατρο Ένα και είχε σημειώσει πολύ μεγάλη επιτυχία, σε σκηνοθεσία πάλι του Φώτου Φωτιάδη και μουσική Μάριου Τόκα. Ο συγγραφέας του έργου Κυριάκος Χαραλαμπίδης είχε δηλώσει στην πρώτη πρεμιέρα του έργου, στις 29 Ιουνίου 1993 στην Πύλη Αμμοχώστου: «Όταν άρχισα να συνθέτω την Αμμόχωστο Βασιλεύουσα είχα την αίσθηση πως έγραφα ένα ερωτικό μυθιστόρημα. Αυτό ήταν το πρώτο κρούσμα απειθαρχίας προς το έργο. Γιατί ακολούθησε και δεύτερο, μείζον του πρώτου: στην παράκληση κάποιου φίλου να του προτείνω μια μέρα ένα θεατρικό έργο, του υπέδειξα με πάσα σοβαρότητα την Αμμόχωστο Βασιλεύουσα».

Συντελεστές της παράστασης
Διασκευή/Σκηνοθεσία Φώτος Φωτιάδης, μουσική Σάββας Σάββα, σκηνικά/Κοστούμια Ανδριανή Ρουσογένους, χορογραφίες: Γιώργος Δημόπουλος, σχεδιασμός Φωτισμού Αντρέας Χριστοδουλίδης.
Παίζουν οι Έρικα Μπεγέτη, Μανώλης Μιχαηλίδης, Κωνσταντίνος Γαβριήλ. Στέφανη Νέρου, Τζούλιο Φιλίππο Ντ’Ερρίκο, Βασιλική Ανδρέου.


Πού/πότε: Θέατρο Ένα,. Τακτικές παραστάσεις κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 8:30 μ.μ. 
Πληροφορίες τηλ. 22348203

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση