ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

8o Φεστιβάλ Χορού, Κίνησης και Παραστατικών Τεχνών 2016

Το φεστιβάλ οργανώνει το Dancehouse Lefkosia σε συνδιοργάνωση με το Dance Gate Lefkosia

Δελτίο Τύπου

Το 8o Φεστιβάλ Χορού, Κίνησης και Παραστατικών Τεχνών 2016- στο πλαίσιο του «PEDIAIOS DANCE FESTIVAL» που οργανώνει η Στέγη Χορού Λευκωσίας σε συνδιοργάνωση με το  Dance Gate Lefkosia-Cyprus ανακοίνωσε τους όρους συμμετοχής στο φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη Χορού Λευκωσίας το Σάββατο 19 & 20 Νοεμβρίου 2016, 7:30 μ.μ.

Όροι συμμετοχής

1. Τα έργα που θα επιλεγούν να παρουσιαστούν μέσα από αυτή τη διαδικασία επιλογής  θα πρέπει να είναι πρωτότυπα, θα πρέπει να μην έχουν παρουσιαστεί ξανά. Για τα έτοιμα έργα θα αποφασίσει το ΔΣ του Dance Gate.

2. Η διάρκεια της παράστασης του κάθε πρωτότυπου έργου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 25 λεπτά και ούτε να είναι λιγότερη από 20 λεπτά. Για τα έτοιμα έργα ο χρόνος της παράστασης θα είναι με άλλα κριτήρια.

3. Το σύνολο των παραστάσεων (πρωτότυπων και έτοιμων έργων) θα είναι μέχρι 6 έργα τα οποία θα παρουσιαστούν σε ένα βράδυ.

4. Κάθε ομάδα καλλιτεχνών ή καλλιτέχνης μπορεί να υποβάλει μόνο 1 έργο για ολόκληρο το φεστιβάλ

10. Το κάθε έργο θα πρέπει να αξιοποιεί, πέραν του καλλιτέχνη αιτητή, τουλάχιστον ακόμη 1 καλλιτέχνη από διαφορετικό καλλιτεχνικό τομέα από αυτόν του χορού. Ο ένας καλλιτέχνης θα πρέπει άμεσα ή έμμεσα να προέρχεται από το καλλιτεχνικό τομέα της κίνησης ή του χορού, να είναι χορογράφος ή χορευτής ή περφόρμερ κίνησης.

5. Οι χορηγίες που θα δοθούν θα είναι στις εξής κατηγορίες συμμετοχής:
    α) Για παράσταση ομάδας με 2 περφόρμερς (2 τουλάχιστον χορευτές επί σκηνής-χωρίς τον χορογράφο επί σκηνής).
    β) Για παράσταση ομάδας με 2 περφόρμερς επί σκηνής (2 τουλάχιστον χορευτές επί σκηνής που περιλαμβάνει σεαυτούς  και τον χορογράφο).
   γ) Για παράσταση ομάδας με 1 περφόρμερ-σόλο επί σκηνής (1 χορευτής επί σκηνής που δεν θα είναι ο χορογράφος).
   δ) Για παράσταση ομάδας με 1 περφόρμερ επί σκηνής (1 χορευτής επί σκηνής που είναι ο χορογράφος).

Σημείωση: Κάθε αίτηση για συμμετοχή στο φεστιβάλ θα πρέπει να συνοδεύεται με ένα απλό προϋπολογισμό των αμοιβών των συντελεστών της παράστασης. Αίτηση που δεν συνοδεύεται από προϋπολογισμό δεν θα λαμβάνεται υπόψη και θα απορρίπτεται ανεξάρτητα με το υπόλοιπο καλλιτεχνικό περιεχόμενο της. Η χορηγία θα δοθεί όταν ο αιτητής, που θα έχει εγκριθεί, θα τεκμηριώσει τα ποσά του προϋπολογισμού του με απλά αποδεικτικά στοιχεία.

Προσοχή: Σχετικά με τα ποσά των χορηγιών που θα δοθούν στους συμμετέχοντες σε κάθε συγκεκριμένη κατηγορία και σχετικά με τις λεπτομέρειες που αφορούν τον προϋπολογισμό και τα τεκμήρια του, ο κάθε αιτητής θα πρέπει να επικοινωνήσει με τα τηλ. 97772264 ή 99576778 πριν αποστείλει την αίτηση για συμμετοχή.

12. Δικαίωμα συμμετοχής έχει οποιοσδήποτε είτε είναι Κύπριος πολίτης είτε είναι μη Κύπριος πολίτης και είναι κάτοικος Κύπρου.

13. Η συμμετοχή μη Κύπριων πολιτών που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου ή Κυπρίων πολιτών που επίσης δεν είναι μόνιμοι  κάτοικοι Κύπρου θα αξιολογηθεί με ειδικά κριτήρια και εν πάσει περιπτώσει δεν θα υπερβαίνει το 50% του συνόλου των συμμετοχών. Το Dance Gate διατηρεί το δικαίωμα να επιλέξει μη πρωτότυπα έργα (δηλαδή έτοιμα έργα τα οποία δεν θα εντάσσονται σ αυτή τη διαδικασία) με βάση άλλα κριτήρια και σε ποσοστό μέχρι 50% του συνόλου των παραστάσεων που θα παρουσιαστούν.
 
14. Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής μπορεί να υποβληθεί μόνο μέσω email. Στην εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής εκτός των άλλων θα πρέπει να αναφέρεται το όνομα και λίγα λόγια/περιγραφή για το έργο, αριθμός συντελεστών, αριθμός περφόρμερς, το τηλέφωνο, το email, η διεύθυνση διαμονής, ο αριθμός ταυτότητας (ή διαβατηρίου) του ενδιαφερόμενου και η καλλιτεχνική ιδιότητα του καθώς κι όσα επίσης αναφέρονται στο σημείο 11 (προϋπολογισμός κλπ) αυτής της ανακοίνωσης. Οι ομάδες καλλιτεχνών ή άλλα καλλιτεχνικά σχήματα υποβάλλουν την αίτηση τους σε προσωπική βάση.

15. Όταν μία εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής αξιολογηθεί και εγκριθεί το Dance Gate Lefkosia -Cyprus θα καλέσει τον ενδιαφερόμενο να υπογράψει έντυπο συνεργασίας με τη Στέγη Χορού Λευκωσίας για τη συμμετοχή στο φεστιβάλ με το οποίο τα 2 μέρη θα δεσμεύονται στην υλοποίηση των όρων του εντύπου. Η υπογραφή εντύπου συνεργασίας θα γίνει, το αργότερο, 2  μήνες πριν την πραγματοποίηση του φεστιβάλ.

16.  Ο τρόπος κάλυψης του ποσού της χορηγίας που θα δοθεί σε κάθε ομάδα θα είναι ολόκληρο το ποσό της εγκριμένης χορηγίας κατά την ημέρα των παραστάσεων του φεστιβάλ κι αφού υποβληθούν οι αναγκαίοι οικονομικοί απολογισμοί προς τον οργανισμό με βάση το σημείο 11(προϋπολογισμός κλπ) αυτής της ανακοίνωσης.

17. Μέχρι την έγκριση του ενδιαφερόμενου και την υπογραφή του εντύπου συνεργασίας κάθε ενδιαφερόμενος δεν δεσμεύεται νομικά έναντι του φεστιβάλ ή των διοργανωτών, ούτε και οι διοργανωτές δεσμεύονται νομικά έναντι του ενδιαφερόμενου.

18. Για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ θα υπάρχει η αναγκαία και ανάλογη οπτικοακουστική και τεχνική υποστήριξη την οποία θα παρέχουν οι διοργανωτές σύμφωνα με τις τεχνικές ανάγκες του κάθε έργου και με ένα μέγιστο κόστος, βάση της υποβολής τεχνικού σχεδίου έργου.
Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα για τουλάχιστον ακόμη μια πρόβα στους συμμετέχοντες, πέραν της γενικής και της τεχνικής πρόβας, στο χώρο της Στέγης Χορού Λευκωσίας πριν το φεστιβάλ κι αφού οργανωθεί εκ των προτέρων, ώστε να υπάρχει η τεχνική στήριξη.

19. Μέλη του Δ.Σ. του Dance Gate Lefkosia - Cyprus μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής  υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα αποτελούν μέλη της επιτροπής αξιολόγησης των αιτήσεων συμμετοχής

20. Την αξιολόγηση και έγκριση των αιτήσεων συμμετοχής για πρωτότυπα έργα θα έχει η επιτροπή αξιολόγησης. Οι αποφάσεις της επιτροπής είναι  δεσμευτικές,  τελεσίδικες και σύμφωνα με την κρίση των μελών της, λαμβάνοντας υπόψη τους όρους προκήρυξης του φεστιβάλ. Η έγκριση των αιτήσεων θα γίνει το αργότερο σε 2 εβδομάδες από την ημερομηνία λήξης για την υποβολή αιτήσεων. Τα μέλη της επιτροπής τα οποία δεν θα έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο φεστιβάλ θα είναι:
1.Aριάννα Οικονόμου
2.Παντελής Γεωργίου
3.Αθηνά Πική
4.Μαρία Καμπέρη
5.Αντωνία Λύρα

21. Η  προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο φεστιβάλ  λήγει την Παρασκευή, 15 Ιουλίου  2016. Καμιά αίτηση συμμετοχής δεν θα γίνει αποδεκτή μετά από αυτή την ημερομηνία.

22. Κάθε αίτηση για να είναι έγκυρη θα πρέπει ο κάθε χορευτής ή χορογράφος ή σύμβουλος χορού-κίνησης ή περφόρμερ κίνησης ή συνεργάτης χορού-κίνησης (σύμφωνα με τον αριθμό που ο αιτητής καθορίζει στην αίτηση για το προτεινόμενο έργο του) να είναι ή να γίνει ‘‘φίλος’’ της Στέγης Χορού Λευκωσίας. Τα οφέλη που έχει κάποιος ως ‘‘φίλος’’ της Στέγης αναγράφονται στην ιστοσελίδα της Στέγης. Η κατάθεση του ποσού των 20 ευρώ για να γίνει κάποιος ‘‘φίλος’’ της Στέγης μπορεί να κατατίθεται-για όσους δεν είναι φίλοι- στο λογαριασμό 251-01-618125-01,  L-DH DANCEHOUSE LEFKOSIA LTD,  Ελληνική Τράπεζα (μέχρι την ημέρα υποβολής της αίτησης). Σε περίπτωση μη έγκρισης της αίτησης συμμετοχής στο φεστιβάλ το ποσό των 20 ευρώ θα επιστρέφεται, για όσους το ζητήσουν. Σε περίπτωση έγκρισης της αίτησης το ποσό θα κατακρατείται και ο καθένας που πλήρωσε θα γίνει ‘‘φίλος’’ της Στέγης.


Η ηλεκτρονική διεύθυνση υποβολής αιτήσεων είναι: dancehouselefkosia@gmail.com & dance.gate.lefk.cy@gmail.com

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την οργάνωση και τους όρους συμμετοχής στο φεστιβάλ επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 97772264 - Αριάννα Οικονόμου και 99576778 - Παντελής Γεωργίου.

 
 

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση