ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αρχή με Σωκράτη του Γιάννη Σιμωνίδη τα «Κύπρια» 2016

Τέσσερις παραστάσεις σε όλη την Κύπρο από την 1η Σεπτεμβρίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

 Το Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια 2016 ξεκινάει την 1η Σεπτεμβρίου με το Ελληνικό Θέατρο της Νέας Υόρκης και το έργο «Σωκράτης τώρα!», μια παραγωγή του Ελληνικού Θεάτρου της Νέας Υόρκης (EllinikoThεatro /Greek Theatre of New York) και της Visionary Culture.

Η  παράσταση αυτή αποτελεί μια πολυεπίπεδη πολιτική, πολιτισμική και ψυχαγωγική εμπειρία με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με ΕΜΜΥ διακεκριμένο ηθοποιό, σκηνοθέτη και δημιουργό της παράστασης Γιάννη Σιμωνίδη. Μέσω του έργου αναδεικνύεται η αιχμηρή λογική και τις αντιλήψεις του Σωκράτη. Στο έργο, μεταξύ άλλων, συναρπάζουν το χιούμορ και η αμεσότητά του. 

Οι συντελεστές

Λουκάς Σκιπητάρης: Παλαίμαχος ηθοποιός στο Broadway, σκηνοθέτης δεκάδων παραγωγών στην Αμερική και διεθνώς. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι ο ιδρυτής και διευθυντής της ομάδας Theatron Inc. στη Νέα Υόρκη.

Θεώνη Βαχλιώτη-Aldredge: Με πάνω από 150 σκηνικές παραγωγές, δεκάδες μπαλέτα και πολλές ταινίες στο ενεργητικό της, η Θεώνη Βαχλιώτη Aldredge κατατάσσεται μεταξύ των πιο δημιουργικών και επιτυχημένων ενδυματολόγων του 20ού αιώνα. Έχει τιμηθεί με Οscar, ΒΑFTA και τρία βραβεία Τοny.

Caryn Heilman: Η Caryn Heilman συμμετέχει στο συγκρότημα World Music of Nana, το οποίο πλέκει μουσικά στοιχεία από πέντε ηπείρους. Έχει ιδρύσει την ομάδα χορού LiquidBody και είναι συν-ιδρύτρια του Κέντρου Τεχνών Topia στο Adams της Μασαχουσέτης.


Παραστάσεις

1 & 2 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία
3 Σεπτεμβρίου, Θέατρο ΕΘΑΛ, Λεμεσός,  
5 Σεπτεμβρίου, Παλιά Ηλεκτρική, Πάφος

Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 8:30 μ.μ.

Για το πρόγραμμα και άλλες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.kypria.org.cy 

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

X